|
Gabrovská se Bulharům povedla
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
|
|
host - 248.32 (?), 18.11.2016 19:03
Pro Petra :
Máš svatou pravdu Petře, dobře jsi udělal s tou Gabrovskou slivovice s ní není dobrá!! Mám to několikrát ověřeno.
Můžou na fóru ostatní o ní mluvit jaj chtějí, víme své z praxe.
A to, že je náhrada za domácí, je super blud tak pro Čecháčky, neboť z domácí je výborná slivovice a z gabrovské není ani průměrná- voní jakoby po hovnech!
Mě sice rodí ob rok, ale co to pomůže zrušil jsem ji v počtu 10 stromů ve stáří cca 12 let.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.13 (?), 19.11.2016 17:22
Pil som pálenku s vôňou po hov..
Kolegovi som bol pomôcť s rozhodením hnoja po záhrade.Za pomoc mi za jeden pohárik nalial. Po privoňaní som si pomyslel, ale mi smrdia ruky od hnoja. Po požití mi bolo jasné, že to niesú ruky, ale pálenka.
Pálenka bola z moruší.Majiteľ zbieral moruše spod stromu ako postupne dozrievali a sypal do súdka.Pokial posledné nasypal, spodné už boli...
Páleník sa vyjadril, že ho už nechce v pálenici vidieť.Nebolo jednoduché destilačný aparát zbaviť hov... pachu.
Tá pálénka dostala meno: VOJTOVICA
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 200.133 (?), 19.11.2016 22:17
Mě by jen zajímalo, jak to je s plodnosti Gabrovske, protože všude je psaná plodnost pouze průměrná. A tady zas někdo píše veliká. Tož kde pak člověk má najít pravdu. Já mám několik Gabrovskych nasazenych, ale právě ta plodnost mě zajímá, ale ještě mladých a neplodi. ☺ kema83
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.32 (?), 20.11.2016 11:49
Gabrovská-
Na myrobalánu jeden rok vysoká, druhý nízká, další průměrná. Když to zhodnotím za dobu plodnosti cca. 5 ti let tak má plodnost vyšší. je daleko lepší plodil než převážná část těch nových odrůd. V tomto ohledu je výborný držák! Ale,... Co se týká sušení tak nic moc a to samé se slivovicí. Takže, tak akorát na jídlo a do buchet a pouze obírat ze stromu ručně. Setřepané jsou popraskané- řídká dužnina.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.32 (?), 20.11.2016 13:25
Jano,
když jiné slivky momentálně nemáš je dobrá i G. na lekvár.
Nejlepší lekvár mám z Valjevky. Super
Ale co to pomůže : vyholuje, plodnost pravidelně menší, zabírá místo, neekonomické, ale s překvapením vysoce odolná na houbové choroby a korové nekrozy.
lekvár z Gabrovské: rídká srajda, schází plnost chuti nutné přidat želírovací cukr 3:1 a pod.
To už není, ale "domácí".
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
Venkovní kuchyně: inspirace pro perfektní letní vaření
Pokud máte to štěstí, že bydlíte v domě, nevynechávejte myšlenku na vybudování venkovní kuchyně. Vař...
Nápady na malé zahrady, které udělají velký dojem
Pokud jde o zahrady, ne vždy platí, že větší je lepší. Zvláště pokud si můžete prostor přizpůsobit p...
7 nejprodávanějších AKU sekaček na trávu v českých e-shopech
Jaro se blíží a s ním i čas, kdy naše zahrady vyžadují více péče. Pro mnohé z nás, kteří hledají efe...
8 zahradnických tipů pro krásnou a úspěšnou zahradu
Zahradničení může být terapeutickým způsobem, jak se zbavit stresu, strávit čas o samotě a kochat se...
10 bylinek, které můžete pěstovat v interiéru ve vodě po celý rok
Bylinky mají často léčivé, relaxační i kulinářské vlastnosti a je skvělé, když je můžeme mít doma po...
|
|
|
|