Falešný Dapple Dandy
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 196.17 (?), 3.8.2016 16:58
Ano, dužnina je žlutá, takže se nejedná o pravý Dapple Dandy pluot. Pan Vysloužil by možná řekl, že je to v podstatě jedno, jestli jde o asijskou slivoň nebo švestkomeruňku, protože výsledná chuť bude stejně nějaký kočkopsovský "paskvil" . Musím přiznat, že příchuť tohoto falešného Dapple je opravdu zajímavá. Taková vodnatá, měkká, blátivější dužnina, snad typická pro myrobalány a asijské švestky, ale příchuť by se dala opravdu klidně přirovnat k ananasu, nebo jinému tropickému ovoci. Škoda, že ta dužnina není trochu pevnější a odlučitelná od pecky, ale jedná se o červivé, předčasně dozrálé plody.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.137 (?), 6.8.2016 20:59
Dal bych si hned, vypadá chutně. Bohužel u mě už druhou plodnou sezonu velmi málo nasazuje plody a to málo co nasadí nakonec taky spadne. Zřejmě bude problém v opylovačích - meruňky poblíž asi nejsou vhodné. Příští rok už na stromku pokvete i Flavor Supreme (možná i pravý ), tak snad konečně ochutnám.
M.C.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jura Neubig - (13) - 39.35 (?), 8.8.2016 18:55
Dobrý den, a kdy jste tento Dapple Dandy v Ostrohu kupoval? Já jsem ten můj (2013) po zdejších hodnoceních loni nahradil Flavor Supremem od Starkla. Jinak jestli se Vám Dandy osvědčí a budete ochoten, rád bych přes zimu odkoupil pár roubů k mému flavoru na opylování.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Pavel_CZ - Stříbrný Zahrádkář (254) - 242.214 (?), 8.8.2016 20:14
Takto nejak Dapple Dandy opravdu vypada, ale jeste nezraly. U nas by mel dozravat nekdy na konci srpna a v pulce zari (kdy uz je prezraly) by mela byt duzina syte cervena, tak to aspon psal znamy z Holandska, ktery ho ma uz asi 6 let.
Gratuluju k pravemu Dapple, my ostatni tolik stesti nemeli
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|