Jak se zbavit vos?



host - 157.239 (?)
19.8.2016 11:33

Kamilo, jak jste to, prosím Vás, nakonec vyřešila?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15   
                  
host - 47.17 (?), 28.8.2013 18:37

Podobně jsem zlikvidoval obrovské hnízdo vos v nástavbě na střeše o objemu asi 1 m3 vyplněné jejich "papírovinou". K vletovému otvoru jsem přiložil hadici průmyslového vysavače a vysavač ponechal několik hodin v chodu a pro jistotu na chvíli i po dva dny následující.

Vosy v zemi u chaty, kde se pohybují i naše děti, jsem byl nucen likvidovat tetrachlorovým hasícím přístrojem. Trocha tekutiny o vchodu vyvinulo oblak klesající do hlubiny a osazenstvo se udusilo. Stejně tak jsem se zbavil mravenců, kteří se zabydlovali pod dřevěnou podlahou.

Kdysi jsem se vos zbavil jejich "vyhubením" pomocí mucholapek vražených do vletového otvoru mezi prkny. Ulepené a v chomáčcích, jak si pomáhaly, válely se po šikmé střeše až do úplného konce.

Když není vyhnutí,...

Mirunavotrok

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 155.3 (?), 28.8.2013 19:40
Nemusí jít o hnízdo. Vosy běžně dělají vždy tu a tam pár buněk pláství do kterých umístí larvy a pár vos se o ně stará. Mladé vosy se vylíhnou a zkoumají. Mnohdy o nich ani nevíte, dokud je něco nepřiláká aby byly všechny pohromadě. Také je teď období kdy budou stré a slabé vosy umírat. Ty jsou někdy zmatené (naráz ještě ožijí) a mohou i bodnout. Jinak, i když jsou vosy mnohem agresivnější než včely, myslím že chodit mezi nimi je téměř stejné bezpečné jako mezi včelami. Kdyby jich už bylo tolik kolik má běžné včelstvo tak těžko říci (oni dokáží být opravdu agresivní, letos mne z malin vyhnalo jen asi deset vos - schytal jen jen čtyři žihadla a mazal jako malej kluk)... ale tolik pohromadě jsem nikdy neviděl, i když se zdá hnízdo velké, většina ho je stará stavba a je nepoužívána. Běžné vosí hnízdo je do jedné ruky, výjmečně do sevřených ruk obou. Co se agresivity týká,... počkejte až potkáte jednoho jediného sršně. Letos mne
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 229.241 (?), 3.4.2014 20:41

Dobry den, mame vosi hnizda na strese pod stresnimi taskami. Tipla bych, ze jich je tak 30. Jelikoz zacalo letos teplo velice brzy, tak zaciname pocitovat jejich spolecnost. Minuly rok jsme za ruzne spreje utratili neskutecne mnozstvi penez, ale stejne nemame klid. Jen letos jsme jiz vystrikali za 75 euro a to jen sezona zacala. Zajimalo by mne-, je mozne, ze vosy maji ruzne pristupove cesty k jednomu centralnimu hnizdu, nebo jich mame opravdu tolik? Na pude jsme nic nenasli, tudiz museji byt nekde mezi stresni krytinou a pudou. Jak s timto bojovat, nemuzu na strese nic zavesit kvuli odpuzeni. Leto je u nas nesnesitelne, na balkon jsme jiz nesli 4 roky, je to opravdu nebezpecne. Byt na zahrade sice jde, ale neustale se sprejem po ruce, takto se neda zit. Uz se k nam boji chodit i kamaradky s detmi. Je zajimave, ze sousedi nemaji nic, je to jen u nas v dome. Dekuji za radu, jak se tech vos zbavit. Kamila

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 83.17 (?), 17.7.2015 22:38
Proč nezavolate hasiče je to zdarma pomoc občanům a hotovo každý to tady resite a stačí zavolat hasiče a oni jsou povinnéi se postarat o likvidaci
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 84.27 (?), 19.8.2016 11:15

Tobě asi nedochátí, že vosy doma nejsou obecným ohrožením :-) Nepřijedou nebo pokud ano, dost draze si je zaplatíš! To se už vyplatí deratizační firma, chytráku.  :-) 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Hospůdka na mýtince - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (105) - 102.11 (?), 5.9.2016 4:01

Kdysi jsem slyšel od známého hasiče, že používají silně tužící lak na vlasy (lybar, taft), který nastříkají do hnízda, vosám se slepí křídla a pak už mohou jen chodit pěšky. Sám jsem vloni likvidoval 3 hnízda v zemi (asi dutiny po krtcích), nakonec mi nezbylo, než cca 1 m2 zalít jílem v dostatečné vrstvě, aby se neprokousaly.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.239 (?), 19.8.2016 11:33

Kamilo, jak jste to, prosím Vás, nakonec vyřešila?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 125.133 (?), 18.12.2016 18:47

Nejúčinější řešení bývají ta jednoduchá...  V době náletů vos a sršňů (doba zrání rynglí až hroznového vína) stačí zavěsit na strom PET láhev s trochou piva. V pivu se utopí vosy, sršně, mouchy. Stačí jedna deci piva na týden, popř. 2 dcl (podle počasí). Pokud tam dáte něco sladkého, utopíte i užitečné včely. Petr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 125.253 (?), 22.6.2017 18:33

Já se snažím likvidovat vosy hlavně v období května a začátkem června, protože to lítají vesměs jen královny - tudíž zabiju vosu - zabiju hnízdo. Vždy se podívám na riziková místa po celém domě a i přilehlých stavení směrem k mé zahradě. Letos jsem viděl dvě královny zalétávat k sousedovi pod střechu do otvoru mezi bedněním vždy u jiné krokve. Do jednoho hnízda už létalo více vos. Pak jsem objevil i malé hnízdo zavěšené vedle okna, kterým vylézám ven na střechu, což mě trochu zamrazilo, když si představím, jak by to vypadalo v srpnu. S malým dítětem by tři hnízda u mé zahrady nebyla nic moc. Takže jsem koupil hasičák, zlikvidoval jsem napřed začínající hnízdo u střešního okna nastříkáním trochu hasičáku a pak postupně nastříkáním přípravku do díry u souseda na střeše, kam zalétávaly královny a jejich dělnice. Z prvního všechny vypadaly a u druhého byla královna pryč, takže jsem si počkal až přiletí a dal jí plnou palbu a od té doby pohodička.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 16.18 (?), 26.6.2017 20:09

Myslím, že vosy jsou užitečné a tak je ničím, jenom když je nezbytně nutné, když se třeba usídlí přímo v chatě. Zatím mám nejlepší zkušenosti s použitím spreje s hasičákem Bros. Protože se jich docela bojím, má i hodně velký dosah. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  11,  12,  13,  14,  15   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika