Jak se zbavit vos?



   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15   
         
host - 33.44 (?) 
16.9.2009 22:05

Zdravím,

zrovna jsem úspěšně zlikvidoval na půdě dvě vosí hnízda. Jak zde píšou o Biolitu plus... nic moc. Koupil jsem v interspar sprej proti vosám a sršňům. začínal na cra... V noci jsem postříkal celé hnízdo. Hned jsem stříkal i do otvoru hnízda. Pak jsem ho pomalu rozebírel. Vždy kus utrhnul a hned místo vystříkal. Sprej byl velmi účinný, takže mi neutekla ani jedna vosa. Hned padaly na zem. Takže jsem během cca 20 minut kompletně zlikvidoval obě hnízda. Jinak, hnízdo bylo cca necelých půl metru vysoké. Takže tento způsob mám osvědčený a budu ho praktikovat dále.

jirka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.12 (?), 17.9.2009 8:41

Asi není problém zlikvidovat vosy, když vidíme jejich hnízdo a máme k němu dokonce přístup.
Větší problém má p. Karolína, když má kolem plno vos a neví, odkud létají. K tomu je potřebný insekticid, který vosy pozřou, přinesou do hnizda a otráví svou matku. Obvykle nestačí jedno postříkání a efekt není patrný okamžitě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 78.130 (?), 13.10.2009 19:11

Zlikvidovat vosy je věc jedna, ale momentálně řešíme problém s jejich hnízdy. Po několik let si vytvářeli na střeše v odtahové ocelové trubce hnízda a trubku tak k dnešnímu dni ucpali. Přestože jsme se zbavili vos, netušíme, jak se zbavit hnízd v trubce cca 5 metrů dlouhé. Nemáte řešení k této záležitosti? Pošíval

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
zahradník ToM - (13) - 226.164 (?), 13.10.2009 19:35

plynový hořák

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 79.18 (?), 26.7.2011 12:01

Zdravím vás, s vosami máme hodně zkušeností, jsme celá rodina s dětmi alergici, a na dostupná místa pomáhá buď Biolit na vosy a nebo brutálnější modrý Raid (je ještě černý, ale ten musíte aplikovat přímo do hnízda a na něj). To je ohledně hnízd, která jsou přístupná. Letos máme hnízdo mezi obložením ve stěně (rekreační chata) a dostali bychom se tam jedině za cenu stržení izolace a dvojího obložení. Po pokusu se spreji, které zabraly pouze částečně (asi dvě stovky vos v červenci během dvou dnů mrtvé) jsme vzhledem k nemožnosti přímého útoku na hnízdo zkusili práše Biotoll nasypat na místa, kudy vosy vlétají dovnitř. Máme to aplikováno druhý den a aktivita vos silně poklesla. Jen perlička z Beskyd, pokud chcete zaútočit, ideální doba je po půlnoci tak asi do 3h do rána. V jinou dobu jsou vosy dost vnímavé a jsou schopné rychleji reagovat i když je vzduch vlhký (déšť apod.). Uvidíme, jak dopadneme. Pro zajímavost Biotoll je (podle informací výrobce i bezpečnostního certifikátu publikovaného na netu) ekologicky neškodný. Přeju vám s vosami mnoho zdaru. Mch. vosy jsou určitě prospěšné např. v boji proti hmyzu na zahradě, my je "odstraňujeme" pouze v případě, že jsou nám přímo nebezpečné, jinak je necháváme.

Mjurk

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 10.39 (?), 22.10.2009 15:29

dobry den, pomohlo Vam neco? mam stejny problem... mam male dite a mam strach ze nas sezerou...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 238.33 (?), 25.6.2011 20:50

Vážení, já lmám také originální řešení, jak se zbavit vos. Já jsem je chtěl vykouřit hadicí napojenou na výfuk osobního vozidla, nepomohlo! Pak jsem se rozhodl ty potvory vyptopit (uhnízily se pod krovem mé chatky), nepomohlo! Voda mi natekla do pokoje, a tím i do postele, což způsobilo, že jsem musel uklízet a sušit lůžkoviny (stejně bylo třeba uklidit). Pak, už maličko zoufalý, jsem se rozhodl, že je zacementuju... a lidičky věřte, nevěřte - ono se mi to podařilo. Ja jsem štastný jako blecha. Doporučuju cementovat a to na vosy platí (ale nesmí mít ještě druhou díru).. Kodejška1

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 34.202 (?), 28.6.2011 12:38

Ráda bych taky přidala zkušenost s hubením vos. Včera jsem úspěšně a doufám, že jednou pro vždy zlikvidovala vosí hnízdo. Koupila jsem Biolit Turbo „Hasičák“ na vosy 500ml. Tento sprej se prodává ve dvou variantách, přičemž já jsem sáhla po spreji s dosahem až 5m a podchlazujícím účinkem.
Po jednom krátké postřiku přímo do vchodu hnízda (cca 1-2 vtěřiny) začaly rovnou vypadávat mrtvé vosy. Tlak byl tak velký, že hnízdo prakticky roztrhnul. Během 5 minut bylo po všem a i ty nejzdatnější svůj boj o život vzdaly. Myslím, že výsledek 5 min…cca 50 mrtvých vos je dobré skóre. Pak jsme ještě celé hnízdo postříkali zhruba 5 vtěřin (dle návodu) a do rána jich tam ještě pár přibylo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 253.221 (?), 7.12.2014 14:23
Karlíku, trápil jste se pro svou vlastní chybu. Umožnil jste jim, těm vosám sám, aby se u vás zabydlely v připraveném vhodném prostoru a proto jim nespílejte. To můžete jen sám sobě, protože jste nechal ve stavbě „přístupné dutiny“, jak jste odváděl nekvalitní práci, pokud jste to dělal sám a v řípadě zakázkové práce jste prováděl špatnou kontrolu. Kdyby jste hledal přístupové otvory a zafoukával pěnou, třeba i několikrát, tak by jste se jich již dávno zbavil, Nyní to můžete udělat také. Ale zimující samičky jsou přeci jen kapánek houževnatější. Mimo vyhledání přístupových otvorů a jejich „zablendování“, dám ještě jednu velmi dobrou radu: Nebuďte zbytečně vystrašený, to platí i pro další příslušníky rodiny, NEVŠÍMEJTE SI VOS a ony si nebudou všímat vás. Pan doktor Vysloužil, by měl vysvětlit co se s člověkem děje, když ho přepadne strach a jak se má dotyčný vystrašenec chovat a nedoporučovat pochybný sprej.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 7.12.2014 17:26

Postřiky proti vosám jsou dostatečně účinné. Pokud se tedy správně používají. Má-li někdo vosy v domě i v prosinci, závidím mu. Žije v teplých krajinách.
   Určitě si sežeňte pořádné jedy (nejlépe DDT, HCH), ne žádné ekologické blbosti Prolejte s nimi dům i půdu kolem něj, vždyť žít tam budete sám...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika