Hryzec



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
   
host - 60.70 (?) 
8.8.2008 23:18

Tak me se osvedcily obycejne pasti na mysi.Tady na techto strankach jsem se docetl, ze maji hryzci radi co se jabloni tyce... a tak jsem nelenil, koupil pasti na mysi a jako navnadu jsem dal kousek jablka, ktery jsem propichl paratkem... pak protahl provazkem a uvazal o plisek, kde se napichuje zminena navnada... uvazani provazkem jsem udelal proto, ze pri prvnim pokusu, to jsem jablko jen napichl, neuvazal... mi hryzec jablko snedl, ale nechytl se a tak jsem tentokrat zminovany kousek jablka privazal k plisku... pasticky jsem umistil k noram.Dva se chytli!!!A nejspis byli jen dva... protoze od te doby zadne dalsi skody na zahradce nejsou... Podotykam, ze mam malou zahradku... a chapu, ze clovek z vetsi zahradou nemuze mit celou zahradu "posazenou" pastma na mysi, ale treba zkusit jich par koupit a nastrazit stridave u vsech nor... A jeste jedna vec, pasticky jsem pro jistotu nastrazil opravdu az vecer po setmeni... kvuli zvedavemu drobnemu ptactvu...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 1.10.2012 8:27

Od té doby co máme kočku, nemáme krtka, myši, hryzce,... Občas se někde objeví, ale do 3 týdnů je jejich činnost ukončena. :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 217.131 (?), 20.8.2008 0:02

Ja som skúsil vydymovanie. Požičal som od suseda Pioniera (Jawa 20) a hadicou napojenou na výfuk sme im pekne podkúrili. Cez tú hadicu ide do diery aj pekný rachot (určite väčší ako z petardy a hlavne trvá ako dlho chcete), takže to má dvojaký účinok. Asi dva týždne bol klud, ale znovu sa vracajú. Asi skúsim tie pasce na myši. Palo

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 27.5.2011 19:23

tak dneska jsem do skleníku nastražil dvě pasti na myši s jablkem, tak uvidíme, jestli to zabírá. Můžu říct, že mě už fakt štve, jak mu chutnají kořínky našich okurek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 148.167 (?), 27.5.2011 21:44

Tak já dávám jed asi na myši. Můj otec dělá deratizaci a tak mi vždy něco přinese a já to tam nasypu. Několik jsem jich už vyhodila, ale je jich tam asi více, protože mám zase nové díry. Stromky sázím zásadně na pletivo. Letos mi zatím sežrali jen hrášek, ale i to naštve, protože měl být pro děti a né pro hryzce. Tak jim budu muset zase nasypat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 28.5.2011 9:45

My máme jednoho hryzce ve skleníku a nemůžeme se ho zbavit. Do rána jsem tam dal dvě pasti na myši s jablkem, ale šel zas na druhou stranu. Zeptej se otce, co to je za jed, co mu dáváš, koupím to taky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 249.198 (?), 28.5.2011 13:42

Hryzec se dá poměrně snadno chytit do sklopné kovové pasti a bez návnady. Past je větší než na myši je to na taková asi 8x14 cm a s větším nástražním plechem a když tam není tak nějaký větší přichytit nýtem nebo malým šroubkem. Co je důležité tak past přistavit ke kolmo zkrojenému otvoru asi 1 cm pod spodní hranu a s nástražním plíškem k otvoru. Tuto past nelze přejít. Pokud bude zahrnuta hlínou, tak tam byl krtek. Ten na otevřené prostranství nevyleze. Jedině když se do chodby vyhloubí obdélník a tam vloží past, tak tam se občas chytne. Do pastí se ale spolhlivě chytnou i rejsci, jiné myši ale i zvědavý vrabec nebo předátor hryzců - lasička.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 243.84 (?), 29.5.2011 22:59

Zdravím,

u nás jsme s bráchou zavedli vykuřování dýmem z dvoutaktních motorů. Půdní fréza PF 62, hadice na výfuk a do díry. Pak jen chodit s hrstmi nasečené trávy a ucpávat otvory, ze kterých se dýmí. Pak přejet dál a znovu. Funguje to, ale chce to trpělivost. Pár už sme jich touhle metodou "přemluvili" Ta potvora se mi občas i směje, večer vyleze ven a čučí na mě z díry.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 68.90 (?), 4.6.2011 21:30

Tak zjara mi nevyrašily semenáčky meruněk v řádku a jedna jablůňka se jaksi šklíbí, lístečky malé a vůbec neroste. Kořeny byly uhryzané - hryzci? Aby se to neopakovalo, vymyslel jem na ně past z akvária. Dva týdny nic, až nyní se konečně něco chytlo! A k mému překvapení to nebyl hryzec, ale krtek! Tak nevím jestli tam ty hryzce mám, nebo mi to podryl jen krtek. Každopádně past zůstane celoročně nastražená. Princip je jasný s fotografie. Asi to bude nějaký mladý kus, je celkem malý. Ještě je v pasti.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 157.147 (?), 5.6.2011 8:20

Hryzců jsme měli plnou zahradu, sežrali všechno. Jednou jsem se naštvala a začala do děr pouštět vodu. Když nějaký vykoukl, moje fena malého knírače ho zakousla. Tak jme postupovali po celé zahradě. Mají velmi složité chodby s různými zákoutími... trvalo to asi měsíc každý den. Zahrada byla jak po válce, kopala jsem rýčem díry podle trasy nor, abych posunula hadici dál po chodbě. Nakonec jsme zvítězili, bylo jich 38! Od té doby už další nepřišli, aspoň zatím (je to už 4 roky), Tak doufám že to vydrží!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika