Hryzec

host - 37.133 (?)
26.2.2021 19:05

Nejlepší je na vyhubení hryzců kočka, draví ptáci a nebo trubková past.Tím že budete hubit hryzce jedy je nesmysl protože potom tu mrtvou myš, která má v sobě jedy sežere kočka a nebo dravci a ty zbytečně zemřou, přitom vám pomáhají hubit hraboše. A navíc když ten hraboš ten jed nesežere tak se dostane do hlíny kde pěstujete zeleninu nebo ovocné stromy.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 37.133 (?), 26.2.2021 12:13

Ja už jsem takto díky králičímu pletivu zachránil 4x jabloně. Zkoušel jsem zasadit jablon bez koše a okamžitě mi ji v létě podhrabali hraboši a ohlodali ceký kmínek zbyl jenom kousek kořenu. Už sázím stromy jedině s králičím pletivem.

host - 117.61 (?), 26.2.2021 12:51

Máte s tím praktickou zkušenost?  Víte, jak velký bal byste musel udělat? Zzajistíte na 100%, že do něj nějakou švírkou neproleze?

Klidně vám ožerou kořeny zvenčí a celý stromek se vyvrátí i s balem.  A protože musíte dát pletivo i kolem krčku stromku minimálně do výšky 10 cm nad terén, časem to pletivo (stejně jako u kořenů) zaroste do kůry a je zdrojem infekcí. Měl jsem stromky cca 15 let v koších a prakticky moc nerostly. Každý silnější kořínek zvenčí byl ohlodán.

jedině trávit, chytat do pastí. Plašiče jsou k ničemu, hryzci se musí hubit.

nevím, jak by dopadlo strkat jim do nor suchý led. Uvolněný oxid uhličitý " teče" dolů a mohl by jim zaplavit hnízdo. 

host - 91.196 (?), 26.2.2021 13:57

Zkušenosti mám, vím, jak velký bal má být, zajístím- co tam máte dál? Nepíšu, že je to jediný způsob...

host - 230.40 (?), 26.2.2021 18:36

Kupte si SWISS past na hraboce cena asi 350kc velmi jednoducha ale  velice ucina past nic lepsiho neznam vlovi jsem chytil 11 krtku a 6 hrabosu      mam to podobne jak vy z prava i zleva se sousedi  nestaraji o zahrady tak se havet stahuje na moji udrzovanou zahradu   vasek

host - 145.130 (?), 27.4.2021 7:11

Dobrý den, 

taky uvažuji o pletivu. Sežrali mi pěti leté švestky na myrobalanu. Rad si dám tu práci, a udělám díru jeden metr v průměru. Myslíte si že musí být i ze spodu? Když bude třeba do hloubky 80cm? Uvažoval jsem že to nechám cca 10cm nad terenem a dosypu mulčovací kurou - nechci to přihybávat ke kmínku. Dokáže to přelízt?

Děkuji

Melich

host - 37.133 (?), 26.2.2021 19:05

Nejlepší je na vyhubení hryzců kočka, draví ptáci a nebo trubková past.Tím že budete hubit hryzce jedy je nesmysl protože potom tu mrtvou myš, která má v sobě jedy sežere kočka a nebo dravci a ty zbytečně zemřou, přitom vám pomáhají hubit hraboše. A navíc když ten hraboš ten jed nesežere tak se dostane do hlíny kde pěstujete zeleninu nebo ovocné stromy.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz