Chemstop - na kmínek, ano či ne?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 44.1 (?), 4.4.2017 10:11, zobrazeno: 11783x
Mám mladé stromky 2.a 3. sezona. Loni jsem přímo na mladé kmínky aplikoval Chemstop. Někde jsem četl že jim to moc neprospívá a může je to zcela zahubit. Jak se tedy bránit proti mravencům, kteří si na mladé letorosty nosí nejen mšice, ale i nejspíš sají nové přírustky? Již nyní začínají na stromky "nalézat". Četl jsem, že Chemstop někdo aplikuje na papírovou pásku? Podělte se o zkušenosti jak se proti mravencům lezoucím na mladé stromky bráníte vy. Zdenek
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.1 (?), 4.4.2017 10:46
Také tam asi dám tu papírovou pásku. Budu v části zahrady zakládat nový trávník, tak se ke stromkům nějaký čas nedostanu a mravenci by měli rej. Jak širokou používáte, mrknu co mám doma, ale to bude ai úzké. Díky. Zdenek
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.1 (?), 4.4.2017 11:40
Já bych řekl že lepidlem na kmínek (je ho tam ninimum a na dřevo se asi moc nepřilepí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.1 (?), 4.4.2017 11:45
Díky, o víkendu to "napaplu". Vím že mravenci jsou chytří, stačí i lístek, který se občas dotkne kůlu, mravenci si na to klidně počkají. Zdenek
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář (1484) - 248.232 (?), 4.4.2017 13:28
Já osobně mravence za škůdce nepovažuji, takže proti nim žádné akce na zahradě nepodnikám. Vadí mi pouze u tchýně v kuchyni, pokud lezou do cukru.
Chemstop je výborný pouze jako prostředek na výrobu signalizačních lapáků. Takovou klíněnku jírovcovou bez chemstopu nemáte možnost monitorovat = buď stříkáte na slepo nebo musíte vycházet z teplot a signalizace na lepu. První generace klíněnky je bezkřídlá = nelétající motýl co musí pěšky po kmeni.
Podobně je možné místo kompletního feromonového lapáku na jedno použití kupovat jen kapsle a lep pro obnovu funkce lapáku opakovaně použitelného.
SfK.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|