Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Už pátým rokem mám polykarb. skleník (konkrétně typ Limes Hobby H4/6 s polykarbonátem). Polykarbonát 4mm, konstrukce pozink.ocel 1/1.5 mm.

Nemám s ním jediný problém - konstrukce je po kompletním sestavení naprosto pevná, nerezaví, polykarbonát silným větrem ani sněhem nevypadává, redukuje množství UV záření, takže v létě nijak nestíním.

Nelze jej ale použít výrazně déle, než je běžná sezóna, protože nijak neizoluje, tedy určitě ne v mé lokalitě - když jsou např. jarní mrazíky, mrzne u nás od večera do rána, nikoli jen nad ránem. Takže za chvíli je uvnitř téměř stejná teplota jako venku. A jsem si jistý, že použitím 6mm polykarbonátu bych si nijak výrazně nepomohl, snad bych proces prochladání jen nepatrně (o hodinku?) zpomalil. Co by problém vyřešilo by bylo vhodné doplnění - betonové stěny a základy, zanoření pod úroveň terénu, pohrání si s fuky a utemování průduchů, použití akumulačního materiálu uvnitř - kamení, nádrž s vodou a pod. Ale jak říkám - použití 6mm místo 4mm z důvodu udržení tepla příliš fungovat nebude. A pokud jde o pevnost (odolnost větru, sněhu, kroupám), pak 4mm je naprosto vyhovující. Jde pouze o výrobce - často se objevují informace, že někteří noname výrobci používají levné nekvalitní polykarbonáty, které velmi rychle ztrácí svoje vlastnosti a začnou křehnout. Ale to je problém šizení materiálu, nikoli polykarbonátu jako takového.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika