Prodej sazenic - Krausovi Mělník



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                  
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?) 
20.8.2012 6:39

Kupoval jsem přes internet u M. Osičky z V.Bílovic(sapara.cz). 18 hlav(10 mošt + 4 x po 2 různý stolní), avízovaný odeslání v na jaře v době sázení. Reagoval dobře po emailu i telefonu z 18 sazenic se 2 neujali, ale může to být i má chyba(začínám). Jestli došlo k nějaké záměně netuším bo to nepoznám. Snad v příštím roce dle hroznů budu moudřejší. Ale zatím to vypadá dle listů že jsou to opravdu různé odrůdy, jen nevím jestli tak konkrténí dvojice je to co je avízováno, Ale bylo to precizně zabaleno a popsáno, tak věřím že ano.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (512) - 94.202 (?), 1.1.2010 20:32

Kupoval jsem u p. Ludvíka Osičky několik odrůd a všechno to byly kvalitní sazenice - kupuju u více prodejců a záměna se prostě někdy stává.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 1.1.2010 20:46

Nesouhlasím s názorem, že pokud dojde k záměně sazenic (z jakéhokoli důvodu), je namístě tolerance k prodejci. Každý, kdo PRODÁVÁ jakýkoli produkt musí garantovat jeho původ a kvalitu!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (512) - 94.202 (?), 11.1.2010 17:27

Neříkám, že je na místě tolerance (ono to spíš záleží na každém jednotlivci) - říkám, že se to prostě stává - tím myslím, že mě to taky naštve, sdělím to prodejci, u kterého jsem sazenici koupil, ale víc v tom udělat nemůžu. Nějaká záměna se mi stala téměř u všech.

Nebo je někdo toho názoru, že by se to mělo "hnát vejš"? Nikdo není neomylný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 14.1.2010 0:04

Nikoli hnát vejš, ale tepat, tepat, tepat! Jak a kde? Slovně a veřejně, například tady na tomto fóru! Třeba sdělením, že tento konkrétní prodejce mi prodal úplně jiné odrůdy, než které jsme objednal a zaplatil. A že mě to stálo několik desítek dalších měsíců práce, peněz a času, než jsme zjistil, že je vše na...(píp)... a můžu začít vesele znova. To sdělení si přečtou stovky lidí a řeknou si to dál. A možná to pomůže k tomu, aby se dotyčný bordelář nebo podvodník chytil za nos.

A abych byl zcela konkrétní, mně se to stalo se sazenicemi od firmy JURAL Brno. Když jsem jim to sdělil, tak místo, aby se alespoň snažili o omluvu, byl jsem odmrštěn úsečnou poznámkou, že v těch kvantech, která pro malopětitele distribuují se to může běžně stát! Oznamuji to proto všem, že já už si u této firmy nikdy nic nekoupím. Ne ani tak kvůli té záměně, ale kvůli tomu, jak se k tomu staví. A toto je konkrétní příklad intolerance ke šlendiánu, který jsme měl na mysli! Zrovna tak nepůjdu kupovat ani k těm, kteří tady z této diskuse vyjdou po zkušenostech ostatních kupujícíh s nálepkou "neseriózní prodejce". Je to určitý způsob ochrany nás všech.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 155.12 (?), 14.1.2010 6:53
100 % souhlas. Chybovat může kdekdo ale pro mne je důležitý i postoj prodejce jak se k tomu postaví. Se zákazníkem NIKDO žádný spor vyhrát nemůže!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 25.191 (?), 12.3.2010 19:09

Souhlas s Wimpi,

nemělo by se to stávat s tou záměnou nikomu... Já jsem na to doplatil zase v taktéž zde zmiňovaných Kladrubech asi před 6 lety. Asi po tři po sobě jedoucích letech jsem "otravoval"  - a to vždy s dostatečným předstihem prodejce s prosbou o zaslání vždy stejných vybraných odrůd a pokaždé je nakonec již neměl...  V posledním roce mi pak poslal v reakci na mou objednávku sice sazenice, ale všechno úplně jiné odrůdy než jsem chtěl - a to bez jakékoliv omluvy a vysvětlení... Asi s tímto řešením byl on zřejmě nadmíru spokojený... Dnes čtu, že je na něho tady samá chvála... A to je dobře. Možno k tomu přispěl i můj tehdejší následný telefonát s tím, že si už u něho nikdy nic neobjednám... Slovo držím dodnes. Děkuji, už neprosím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (512) - 222.23 (?), 31.12.2009 18:20

Osobní odběr sazenic z Mělníka je pro mě dost nerealizovatelný - bydlím totiž na střední Moravě. Pokud mi někdo pošle sazenici v obyčejné obálce z papírnictví a navíc s tak ubohými pahýly kořenů, tak to o něčem svědčí - a neobviňoval bych z toho kurýrní službu. (Mimochodem za sazenici jsem zaplatil 200,- Kč + poplatky)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 160.65 (?), 21.1.2010 12:10

Vracím se ještě k panu Ludvíku Osičkovi z Velkých Bílovic, ul. Fabián 1173.

Kupoval jsem u něho sazenice osobním odběrem. Sazenice byly kontejnerované a v dobré kondici. To mně ovšem bylo k ničemu, když jsem po dvou letech zjistil, že ty nejvíc atraktivní stoláky jsou moštové odrůdy.

Musím říci, že se mně to stalo opakovaně a navíc u sazenic, které jsem u něho nakupoval pro známé.

Jara  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 211.66 (?), 2.4.2019 11:44

Souhlasím, opakovaně jsem nakupoval sazenice, vždy k plné spokojenosti.

Z.Vrána, Roudnice n.L.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika