Ochranná lhůta přípravku KUMULUS WG



KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4477) - 135.61 (?)
13.8.2021 11:57

To je růstová fáze dle BBCH 81. Je to počátek zrání. Dejte si to do vyhledávače ("růstová fáze BBCH").

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 233.187 (?), 13.8.2021 11:31, zobrazeno: 950x

Může mi prosím někdo vysvětlit délku ochranné lhůty - OL u Kumulus WG pro vinnou révu. Vždy u všech předchozích postřiků bylo jasně uvedeno, např. OL 30 dnů. Teď je v kolonce OL uvedeno AT, a v poznámce do: 81 BBCH. Tak nevím, čtu ten návod už po několikáte a nevím si rady.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4477) - 135.61 (?), 13.8.2021 11:57

To je růstová fáze dle BBCH 81. Je to počátek zrání. Dejte si to do vyhledávače ("růstová fáze BBCH").

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 233.187 (?), 13.8.2021 12:24

Děkuji za reakci, ale OL tedy není stanovena ve dnech, ale při aplikaci na počátku zrání je OL automaticky do data uzrání?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4477) - 25.216 (?), 13.8.2021 14:49

Ano. AT je agrotechnická lhůta od ošetření do sklizně, pokud je termín aplikace hodně před sklizní. Například postřik proti pilatce jablečné hned po odkvětu, protože jablka budu sklízet až za několik měsíců. Kumulus (síra) by se moc neměl dostat do moštu na výrobu vína. Kvašením vzniká sirovodík, který víno znehodnocuje. Zrání pak trvá určitou dobu, kdy se síra eliminuje (samozřejmě ne stoprocentně). Jsou odrůdy ranější i pozdní, počátek zrání je pak dřívější i pozdnější. Tomu pak odpovídá různý termín postřiku. Ne, že se réva šmahem naposledy stříká třeba 20.8. Pro stolní hrozny může být OL v případě síry třeba jen 3 dny. Tak to měl Sulikol.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 72.180 (?), 13.8.2021 15:13

Rozdíl v OL u stolních a moštových odrůd je dán možností ovlivnění (eliminací) prospěšných bakterií při procesu výroby vína daným fungicidem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika