Co vaše réva? (2014)

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5593) - 242.167 (?)
2.8.2014 7:44

Nastává fáze "pytlíkování a síťování" bobulí, hmyz se naštěstí zatím neobjevuje (viditelně). Počasí je sice teplé, ale naprosto devastující co se chorob týče. Pařáky jsou kombinovány s denodenními lijáky, je to jak v prádelně. Už týden mám koupené tekuté železo a nejsem schopen révu ani postříkat na list, réva si navíc žádá další postřik proti padlí. Napadeno je snad už vše, rezistent- nerezistent, v této chvíli útočí padlí hodně už i na list, o plísni nemluvě. Vinaři - mošťáci, se kterými jsem mluvil, mají za sebou již 5-7 postřiků. Venku je jak v prádelně, přízemní mlha, vše je mokré po nočním lijáku, začíná pálit slunce a na odpoledne je již předpověděna přeháňka, v neděli má chcát celé odpoledne. 

Úroda vypadá až na vyjímky velmi pěkně, chce to však slunce a hlavně slunce, mám obavy aby to nezačalo praskat.

Nero a pod ním Lora.
Nero a pod ním Lora.
První úroda na této odrůdě.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 31.7.2014 12:10

Proti padlí PREV-2B na bázi pomerančového oleje.Sluší se říci,že někde píší ochranná lhůta=0,a jinde nejpozdnější použití 14 dní před sběrem ovoce.

host - 31.134 (?), 31.7.2014 12:23

Pokiaľ aj u vás každú chvíľu prší(tak ako u mňa),striekať treba skôr proti peronospóre.Príznaky mám takmer na všetkých odrodách.   Stano

host - 210.137 (?), 31.7.2014 14:37

Stolní interspecifická odrůda Vostorg dne 31. 7. 2014, na kordónovém pěstitelském tvaru Vertiko (rodí prvním rokem).

Vostorg
Vostorg

host - 210.47 (?), 31.7.2014 18:48

Nehnije to v těch sáčcích za deštivého počasí?

host - 254.91 (?), 31.7.2014 21:16

Sáčkuji hrozny ve skleníku a vše naprosto ok.

Vloni neteř okoukala moje pytlíčky a venku je nasadila na všechny hrozny, co má. (asi 10 hlav). Byla překvapená, jak dlouho víno vydrželo bez pohromy a dokonce i po mrazíku bylo vynikající. Hlavně bylo čisté, bez napíchání vos. M.

host - 227.36 (?), 31.7.2014 21:27

Ja som dnes po tych dazdoch dal polyversum postrek, hubu Pythium oligandrum. Hrozno uz zreje a nechcem davat chemiu. Niektore hrozno uz je chytene niecim. Tiez som postriekal rajciny, hlavne dolne casti. Neviem, ci to pomoze, ale skusil som to. Je velke vlhko a to by mohlo podporit vsetky hubove choroby. Juro 

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5593) - 242.167 (?), 1.8.2014 6:13

Ne, jen nesmí být bobule poškozeny, v tom případě hnijí i bez pytlíku.

vlastamann - (32) - 233.225 (?), 1.8.2014 17:00

Zdravím všechny vinohradníky-horaly z Vysočiny. Stav mého vinhradu je následující viz foto. Po mrazech hlavy znovu opožděně obrazily a to většinou z kmínků. Nejvíce se daří američanovi Concordii, pak následuje Solaris, Cabernet Cortis a nakonec Bianca a Rondo. Věřím, že podzim bude dlouho teplý a slunný, aby vše dozrálo.

Concordia 1
Concordia 1
Concordia - 7 letá
Concordia - 7 letá
Cabernet Cortis
Cabernet Cortis
Solaris
Solaris
Rondo - letos bída (používám ji jako matečnici)
Rondo - letos bída (používám ji jako matečnici)
Bianca - panenská úroda
Bianca - panenská úroda
Chorvat
Chorvat
Festivalnyj
Festivalnyj
Děvín
Děvín

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5593) - 242.167 (?), 2.8.2014 7:44

Nastává fáze "pytlíkování a síťování" bobulí, hmyz se naštěstí zatím neobjevuje (viditelně). Počasí je sice teplé, ale naprosto devastující co se chorob týče. Pařáky jsou kombinovány s denodenními lijáky, je to jak v prádelně. Už týden mám koupené tekuté železo a nejsem schopen révu ani postříkat na list, réva si navíc žádá další postřik proti padlí. Napadeno je snad už vše, rezistent- nerezistent, v této chvíli útočí padlí hodně už i na list, o plísni nemluvě. Vinaři - mošťáci, se kterými jsem mluvil, mají za sebou již 5-7 postřiků. Venku je jak v prádelně, přízemní mlha, vše je mokré po nočním lijáku, začíná pálit slunce a na odpoledne je již předpověděna přeháňka, v neděli má chcát celé odpoledne. 

Úroda vypadá až na vyjímky velmi pěkně, chce to však slunce a hlavně slunce, mám obavy aby to nezačalo praskat.

Nero a pod ním Lora.
Nero a pod ním Lora.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5593) - 242.167 (?), 2.8.2014 13:20

Tohoto se začínám obávat, praskání bobulí po neustálých deštích.

Arkadia dnes ráno, ještě na ní stojí voda.
Arkadia dnes ráno, ještě na ní stojí voda.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz