Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Stejně jako Wimpi se nepovažuji za vinaře a za odborníka už vůbec ne a rovněž bych začal půdním rozborem, teprve pak s přípravou půdy. Přiznám se že i já jsem zprvu považoval půdní rozbor jako zbytečnost a výdaj navíc. Kdybych nechal udělat rozbor hned na začátku, předešel bych minimálně problému s deficitem Mg.  

Vinařské oblasti vznikaly převážně zkoušením a pozorováním našich předků, tedy využít specifické podmínky klimatické a půdní + odrůda. Nám hobíkům je umožněno experimentovat s révou vinnou jen díky tzv. glob. oteplování a pak také zejména nově vyšlechtěným odrůdám. Půdu si ale musíme připravit sami! No ale pokud nejsme na jílu, na skále, nebo na písku, tak by to neměl být až zase takový problém. Réva, jak se uvádí v odborné literatuře, totiž není na složení půdy nijak náročná. Problém totiž není ani tak v živinách, jako v jejich vzájemném poměru. Tím se asi dá předejít chlorózám, vadnutí hroznů, hráškovatění,... atd. Každá odrůda má navíc trochu odlišné požadavky, takže výsadba většího počtu odrůd přináší další problémy ohledně složení půdy. Zde možná platí dvojnásob, že méně je někdy více.  Závěrem uvedu příklad. Kamarád si důkladně připravil záhon pro cca 10 sazenic z 5 odrůd. Po výsadbě mu sazeničky rostly tak bujně, že na podzim měl několikametrové kmínky tlusté jak palec a 3 - 4 očka na metr. Co s tím??? Takže pozor na to!!! 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika