|
Bůček, 14.2.2013 Já pragandu do klobásek nemusím, ale na bůček ji dávám na půl s normální solí. Sůl s česnekem vetřu do masa a nechám tři dny na sucho pak zaleju lákem a nechám dalších aspoň 14 dní při teplotě do 5°C, pozor nesmí zmrznout! | | Kysané zelí, 14.2.2013 Potřebovali jsme zpracovat loni ke konci sklizně papriku tak přišla na řadu taky taková jedna z čalamád, které děláme. Neměli jsme už ale žádnou hlávku zelí. Já zelí strouhám vždy na tom klasickém velkém struhadle, nemám rád když je zelí moc najemno... celý příspěvek > | |
| | Kysané zelí, 14.2.2013 Ještě se mě nikdy nestalo, že letní zelí z vlastní sklizně by bylo nahořklé..., ale s kupovaným zkušenosti moc nemám. I babička tvrdí, že je kysané lahodnější než to pozdní kruhárenské a to už je pořádný argument. :-) | | Kysané zelí, 14.2.2013 Zelí z marketu vám také vykvasí, jen doporučuji koupit na zkoušku 1 hlávku, doma zkusit jak jde krouhat. Pokud bude příliš tvrdé tak bych se na to vykašlal, bude jako roždí a výsledek nebude stát za mnoho. | | Kysané zelí, 13.2.2013 Cibuli sekáme nadrobno, aby byla rovnoměrněji rozložená v obsahu zelí. Pokud přidáváme jablko tak ho podle velikosti rozkrájíme na půlky a nebo čtvrtky. Kmín přidáváme celý. Vykvasit se dá i kořenová zelenina, ale počítejte s tím, že to ovlivní chuť.... celý příspěvek > | | Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 13.2.2013 Mezi mé stálice pratří Sláva Porýní, Start S F1 a ještě přidám Marienku F1 a IdyII a možná Darinku F1. | | Pomáhá lunární kalendář?, 13.2.2013 Paní marmiso. Já jsem teda jenom pátá generace, která hospodaří na jedné a té samé zahrádce a sadu a i přes všechny ty zkušenosti předků tvrdím toto. Žádná univerzální řešení v podobě jakékoliv příručky neexistují, protože každý rok je jiný a... celý příspěvek > | | Pomáhá lunární kalendář?, 12.2.2013 Já bych podobné věci přirovnal rčením. Zdravému neublíží a nemocného nevyléčí. Ale pokud někdo píše, že výsadba podle lunárního kalendáře má vliv na houbové choroby, tak mě to tak příjde, že si z nás dělá legraci a nebo si autor nějaké brožury udělal... celý příspěvek > | | Pomáhá lunární kalendář?, 12.2.2013 K těm slimákům a argumentu, že příručka není jen pro ČR. Žádná univerzální příručka pro všechny regiony nemůže fungovat, je pěkné bádat, ale musí se při tom taky trochu uvažovat a mít praktické zkušenosti. Doba výsevu v různých klimatických pásmech... celý příspěvek > | | Dutiny v kosterních větvích, 12.2.2013 Měli jsme třešeň, v kmenu ve výšce necelých 2 metrů nad zemí si žluna vydlabala hnízdo, pak se tam postupně střídali v trouchnivějícím dřevě mravenci a sršni, ikdyž byl otvor zamazaný jílem s kravěncem a zakrytý plechem. Nakonec jsem ji ještě z... celý příspěvek > | |
| | Pomáhá lunární kalendář?, 12.2.2013 Pěstování na zahradě je v první řadě o ohýbání hřbetu při péči o ni. Vlivu měsíce a třeba i nějakému tomu zaříkávání na choroby, škůdce a plevele nevěřím. Zajímalo by mě jaké zkušenosti s pěstováním v praxi mají tvůrci lunárního... celý příspěvek > | | Mýtus Strýmka, 12.2.2013 Je triploid zrovna se na ni dívám.
O červené vím jen z velmi stručného písemného pramene. | | Mýtus Strýmka, 12.2.2013 Nemám teď po ruce atlas, ale myslím je triploidní, pokud si dobře pamatuju. | | Mýtus Strýmka, 12.2.2013 Přeplozuje i Panenka, jablka jsou opravdu někdy drobná jako broky, ale na chuti a šťavnatosti se to moc nepodepisuje a také se z jednoho stromu dají sklidít metráky ovoce.
Kdo si počká ten se dočká, já nic nezralého nejím, možná také proto, že se... celý příspěvek > | | Mýtus Strýmka, 11.2.2013 Je pravda, že některá jablka třeba i Koženky jsou pro přímý konzum jen pro otrlé, ale s úspěchem se dají využít při kuchyňském zpracování a pokrmy z nich nejsou fádní. Pro tepelnou úpravu je lepší použít kořenitější odrůdy a přisladit můžeme... celý příspěvek > | |
|
|
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 > |
|