Příspěvky uživatele - 220.205

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Alkohol v PET fľaši, 2.5.2012
To je otázka, zda-li stojí za to se tímto problémem zabývat. Koncentrace 96% je ta hraniční, odpovídá max. % možné konc.lihu, kterou je možno z průmyslové kolony získat (vyšší konc. nelze rektifikací díky azeotropii získat). Samozřejmě, že na trhu... celý příspěvek >
Alkohol v PET fľaši, 1.5.2012
Ačkoliv považuji polyethyltereftalát PET za stabilní sloučeninu, v tomto případě je určitě na místě opatrnost. Chtělo by to vyhledat nějakého chemika, který pracuje v analytické laboratoři a požádat ho o plynovou chromatografii, tzv GC analýzu... celý příspěvek >
Škrábavost pálenky, 1.5.2012
Příčinou ostrosti či škrábavosti destilátů je jistě víc. Určitě mezi ně patří přídavek cukru do kvasu. V případě švestek nebo jablek je to úplně zbytečné, protože tyto kvasy jsou stabilní, takže nepodléhají snadnému zoctovatění. 1 -  2%... celý příspěvek >
Kolko odobrat metylalkoholu, 28.4.2012
Jedná se o oxidaci methanolu na formaldehyd pomocí manganistanu draselného KMnO4. Pokud je methanol CH3OH přítomen, dojde k redukci manganistanu draselného na burel MnO2, který se vyloučí jako pevná látka. Pokus se provádí takto: Do zkumavky odměříme... celý příspěvek >
Jak zakopat slivovici, 26.4.2012
Ano, skvělá připomínka, děkuji a lituji, že se mě to netýká, škoda. Považuji zakopování destilátů za relikt minulosti, není pro to žádný exaktní důvod, proč by se dnes mělo v rodinách vers. blízcí příbuzní tak často krást? V 18. a 19. století to... celý příspěvek >
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?, 16.4.2012
Zkuste kvasinky BS 10 chladnomilné á 20 g / 49,50 Kč. Kontakt: Vinařské centrum Velké Bílovice. Ovšem jestli snesou obsah alkoholu vyšší než-li 10% nevím, ale měly by. slosar-petr@seznam.cz
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?, 11.4.2012
Rozhodně doporučuji kvas vypálit. slosar-petr@seznam.cz
Podchlazená slivovice, 28.3.2012
Pokud se jedná o švestkový nebo jablečný kvas, do kterého jste přidal 1% cukru z hlediska prodloužení doby zpracovatelnosti, máte ještě šanci. Kvas bude jistě při ochutnání nápadně kyselý. Pokud jste ani toto nepatrné množství cukru nepřidal a kvas... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 21.3.2012
Kovová měď s koncentrovanými roztoky louhu za studena nereaguje, za varu se oxyduje na svém povrchu. Lit. E. Votoček: Chemie anorganická, Praha 1945, str.664. slosar-petr@seznam.cz
Odvětrání slivovice, 17.3.2012
Do kolle nalijte celý objem kvasu a pokud se Vám bude zdát příliš hustý neuděláte chybu, když ho naředíte vodou. Dále prosím o informaci, jaké knihy o zpracování ovoce na destiláty na Slovensku vycházejí. slosar-petr@seznam.cz
Ananasovice, pomerančovice, 4.3.2012
Tak to se mýlíte. Už řadu let používají plynový infrazářič pod oběma kotli, který ušetří asi 30% nákladů na plyn oproti hořákům. A zesilovací kolonu také mají. slosar-petr@seznam.cz
Ananasovice, pomerančovice, 3.3.2012
Osobní ne, ale vím, že znalce těchto kvasů a destilátů najdete v pálenici v Jílovém u Prahy. Ostatně je to jedna z nejlepších pálenic v naší zemi, zcela na úrovni těch nejlepších na Moravě a je to také jediná česká pálenice, která od firmy R.... celý příspěvek >
Sejmutí etiket z lahví, 27.2.2012
Rozhodně nedoporučuji žádný saponát, jinak souhlas. Často je i problém odstranit i zbytky písku. Dělám to tak, že na trávníku zvednu nádobu dnem vzhůru, do hrdla strčím hadici s vodou a pomocník pak pustí vodu. Tímto způsobem se zbavíte veškeré pevné... celý příspěvek >
Jablečný kvas, 23.2.2012
Dost dobře nechápu, jak Vám může na konci února probíhat kontrolovatelné kvašení po mrazech, které jsme v minulých týdnech zažili! Nicméně kvasící kvas nemůžete hermeticky uzavřít, protože se uvolňuje CO2, jedině snad vodním uzávěrem. Návalů v... celý příspěvek >
Kolik cukru má být v kvasu při pálení, 19.2.2012
Rád vysvětlím. Hruškový kvas je jediným běžným kvasem, který na rozdíl od ostatních obsahuje velmi málo zmíněných kyselin (5-6x méně než-li třeba jablečný kvas). Důsledkem této skutečnosti je to, že jsou všechny typy hruškových kvasů snadno... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika