Příspěvky uživatele - 220.205

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Destilační přístroj, 18.12.2012
McBane-Thielův diagram slouží k výpočtu teoretických pater kolony obecně a netýká se jen systému ethanol - voda, ale i jiných binárních směsí. Konkrétní znalost a vysvětlení můžete získat na Google.  slosar-petr@seznam.cz
Ředění slivovice, 10.12.2012
Tak to je trochu jinak. Tajemství vodky a nejen Finské, je ve velejemném lihu, nikoliv ve vodě z ledovců. Nicméně máte pravdu, tato voda je pro ředění ovocných destilátů jednoznačně nejlepší, ale v distribuci jsem se s ní setkal jen v New... celý příspěvek >
Suchý kvas, 8.12.2012
Také bych doporučil přidat alespoń třetinu objemu 30 °C teplé vody. Otázkou totiž je, zda-li je takový kvas prokvašen a skoro si myslím, že není, protože kvasinky potřebují ke svému množení nejen cukr, vzduch ale i kapalné prostředí. Takže bych také... celý příspěvek >
Pestitelska palenic vs. metanol, 4.12.2012
Máte samozřejmě pravdu, methanol má bod varu 64,7 °C za normálního tlaku (760 torr), takže je součástí úkapů a pokud jsou odebírány pomalu a za minimálního příkonu energie do vařáku, dochází k jeho převážnému odstranění. Zbytek není pro lidský... celý příspěvek >
Nahořklá slivovice, 2.12.2012
Děkuji, opravdu by právě tento případ mohl ohrozit zdraví či život konzumenta a věře mi, že to pan primář MUDr. Miloš Vysloužil ví také. slosar-petr@seznam.cz
Kolik jablkovice z 250 l kvasu, 2.12.2012
Nepřu se, máte pravdu. V palírnách se prostě spěchá, aby se za den stihlo co nejvíce operací. Chápu to, ale odběr úkapů je citlivá záležitost a na jeho správném odběru fakt záleží finální kvalita destilátu. Prostě palírníci by neměli hřešit na to, že... celý příspěvek >
Nahořklá slivovice, 30.11.2012
Děkuji, ale opravdu nejsem nějaký specialista na ovocné destiláty, nicméně jsem dosáhl jistých úspěchů na soutěžích ovocných destilátů, možná i náhodně. Před dvěma lety (téměř přesně 29.11.2010) jsem si myslel, že za hořkomandlovou chutí... celý příspěvek >
Kolik jablkovice z 250 l kvasu, 24.11.2012
Nepochybně záleží na palírně jak "moc spěchá", tedy jak dobře budou odebrány úkapy. Obecně palírny náramně spěchají a topí jak na lokomotivě, takže úkapy odbývají 1 litrem a myslí si, že je to v pořádku. Samozřejmě, že není, a proto je z mnoha... celý příspěvek >
Problem s hruskovicou, 7.11.2012
Asi nikdo nepochybuje o tom, že bylo použito měděné nádobí, ale tazatel by chtěl radu a ta tu zatím nezazněla. Zkuste přidat čtvrt kávové lžičky jedlé sody rozpuštěné v půl deci velmi studené vody a obrňte se trpělivostí. Měl by se vysrážet... celý příspěvek >
Slivkovy kvas ma cukornatosť 6, 31.10.2012
Bečky s kvasem venku určitě nenechávejte, kvasný proces se téměř zastaví, pokud teplota klesne pod 14 °C. Samozřejmě, že byste mohl aplikovat i chladnomilné kvasinky, které pracují i při 7 °C, ale obecně je vhodnější přemístit kvas do nějakého... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 29.10.2012
A to se domníváte, že zpracováním směsi, které říkáte "vysokoprocentní kvas" něco získáte? Průměrný obsah alkoholu ve kvasu do kterého nebyl přidán cukr je asi 6%. To znamená, že ve 100 l kvasu je přítomno 6 l aa. Pokud zpracujete 80l... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 26.10.2012
Vzhledem k tomu, že na tento "příspěvek"  a nesmysly v něm uvedené nikdo nereagoval, udělám to sám. Především byste si měl znovu otevřít zmíněnou knihu B. Malleová, H. Schmickleová na str. 32, která se jmenuje: Cituji: Vysokoprocentní kvasy... celý příspěvek >
Vápno do kvasu, 13.10.2012
Asi tušíte, že Vás nepotěší nikdo z přispěvatelů a nebudu to ani já. Víte, proč Vám destilát z višní nechutnal? Opravdu byl tak hrozný? Použít 0,5 kg aktivního uhlí na 5 litrů destilátu je likvidační v tom smyslu, že už nikdy nikdo nepozná, z jakého... celý příspěvek >
Vápno do kvasu, 11.10.2012
pH som nastavil na 7 Blahopřeji!  Nás ostatní by zajímalo, jak jste to udělal, tedy jak jste stanovil množství vápna, tak aby bylo pH neutrální, což je ideální.?! Totiž tady hrozí zásadní nebezpečí! Pokud se nestanoví množství Ca(OH)2... celý příspěvek >
Kolko odobrat metylalkoholu, 5.10.2012
Dík, že Vás to nenapadlo. PŠ
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika