Příspěvky uživatele - 204.34

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Copak to je za keř?, 30.9.2008
Dovoluji si opravit. Zde se podle mého názoru nejedná o brslen Fortunův (Euonymus fortunei), ale o brslen japonský (Euonymus japonica), který opravdu může mít s přezimováním venku problémy. Jak který a jak na kterém stanovišti... Josef.
Prunus tenella (mandloň nízká), 26.9.2008
Viděl jsem ji prodávat v Plzni . (Ale vážněji: mírně odnožuje a tak zpravidla není velký problém ji namnožit odkopkem. Až ji u někoho uvidíte, zkuste mu říci, třeba se s Vámi podělí.) Nepěstuje se v tak velkém množství a tak myslím, že to chce... celý příspěvek >
Jak na rez hrušnovou?, 26.9.2008
Podle mého názoru jistě může. Spory rzi vzniklé na hrušních jsou již vylétány a usídlily se na jalovcích (tedy na těch dvou, které jsou zimními hostiteli rzi). A proto by myní mělo smysl stříkat jalovce proti rzi. Hrušně teď stříkat nemá smysl.... celý příspěvek >
Liliovník tulipánokvětý, 26.9.2008
Jeden z pravidelných uživatelů a podle jeho příspěvků velmi erudovaný zhruba před půl rokem tady na fóru objasnil "záhadu" názvu liliovníku: proč liliovník jmenuje opravdu liliovník a ne lyrovník (nebo lirovník). Když si to vyhledáte, je... celý příspěvek >
Znalec jehličnanů, 24.9.2008
OPRAVUJI (se): přehlédl jsem, že na začátku jsou dvě fotky první dvě fotky zadavatele dotazu - tedy na začátku vlákna One man 27.7.2008 - jsou samozřejmě z jednoho stromu a je to ten zmiňovaný cypřišek, jak určil Ing. Holata 29.7. 2008. 100%. Další... celý příspěvek >
Znalec jehličnanů, 24.9.2008
O jaký jehličnan nyní jde? Obě fotografie už byly správně určeny: první je cypřišek Chamaecyparis lawsoniana 'Blue Surprise' a druhý je jalovec čínský sloupovitý - Juniperus chinensis 'Stricta'. Howgh. (anebo... causa finita). Josef.
Neznáte tuhle bylinku?, 24.9.2008
Ano, teď to taky vidím jako Vy. Ty správné listy vypadají jako vstřícné, oválné, mírně plstnaté... Napadá mne někalá levandule (pestovaná ve stínu a přílišném vlhku), saturejka, máta? Něco na tento způsob. Josef.
Neznáte tuhle bylinku?, 23.9.2008
Podle květu by to měla být drchnička rolní - Anagalis arvensis. Josef. (Je to běžný jednoletý plevel ale nikdy jsem k ní nečuchal; je-li nějak využitelná, nevím, ale asi bude.)
zahrady u zámků, 22.9.2008
Jen drobná oprava: u Litomyšle jsou NOVÉ Hrady, (nikoli "Staré"). Neplést s Novými Hrady na jihu Čech.  Josef.
Boletus boletus, 5.9.2008
Hřib. Josef.
Hledání určení názvů plevelů, 5.9.2008
Ten "chlupatý klásek" by možná mohl být některý z bérů - Setaria? Co Vy na to? Josef. A "muří nožka" popsaná jako TENOUČKÝ...  spíše opravdu odpovídá té rosičce než ježatce.
Jak se jmenuje?, 3.9.2008
Pryšec - Euphorbia marginata. Josef.
Buddleia bush, motýlí keř, 2.9.2008
Tak podle popsaných vlastností to opravdu není Buddleia, ale nejspíše škumpa - Rhus (škumpa orobincová - Rhus typhina anebo škumpa lysá - Rhus glabra - tyto dva druhy se liší jen málo a není to podstatné). Vyhledejte si to i s obrázky a prosím... celý příspěvek >
prosím, co je to za kytku, 2.9.2008
Není to náhodou Juno bucharica? Je to jeden asi ze čtyř poddruhů kosatců (pokud bereme širší pojetí rodu kosatec). Juno, kosatčíky a kosatečky jsou opravdu cibulovité "poddruhy" kosatců. Josef.
Co je to za strom, 29.8.2008
Ano, katalpa a pavlovnie jsou si podobné; jsou si blízce příbuzné (z jedné čeledi - krtičníkovité). Ale je jednoduchý rozlišovací znak: plstnaté listy = pavlovnie plstnatá (Pawlovnia tomentosa); lysé listy = katalpa. Josef.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika