Příspěvky uživatele - 204.34

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Escallonia, 29.8.2008
S úspěšným přezimováním Escallonie jsem se zatím setkal jen jednou. Nevím, o jaký druh a odrůdu šlo, myslím, že byla kompaktnějšího vzrůstu a tmavších červených květů. Ostatní odrůdy jsem zatím - i při přikrytí chvojím - přezimovat nezažil. Josef.
Jak se jmenuje - rychle kvete?, 29.8.2008
Ta Vaše bude třeba druhý zmíněný druh - pipalka missourská - Oenothera missouriensis; ta má celokrajné listy a pěstuje se podstatně častěji, než ona první. Ale pupalek je ještě mnoho a mnoho dalších druhů. Josef.
Poraďte co je to za pokojovou květinu, 29.8.2008
Je to nejspíše nějaký druh buď Philodendronu anebo Anthurium. Již jsem ho dlouho neviděl a tak si to už nepamatuju. Ošetřování asi jako ostatní druhy těchto rodů: spíše teplo, vlhčí vzduch, nepřímé slunce... Josef.
Plevel v trávníku - foto, 13.8.2008
Ferdo, musím Vám dát za pravdu. V Květeně ČR je opravdu popenec obecný (resp. popenec srstnatý - Glechoma hirsuta jako druhý druh). Nicméně hederacea není v překladu břečťanolistý ale břečťanovitý (o překladu vědeckého názvu do češtiny ale nebyla... celý příspěvek >
Jak vypadá?, 30.7.2008
Tak přidejte fotku, ať i my osttní vidíme, co máte doma - třeba to máme nebo známe taky, ale pod jiným jménem. Předem děkuji i za ostatní zvídavé přispěvatele. Josef.
Oranžový prášek na vrbě - co to je?, 30.7.2008
je to houba: některý z mnoha druhů rzí. Pomoci by měl postřik fungicidy, např. Baycorem. Josef.
kamenný plot, 30.7.2008
A není ten kamenný plot hezčí pěkně obrostlý zelení? Josef.
Čo sú toto za trvalky, 30.7.2008
Druhá vypadá na nějaký dračík - Penstemon (ale taky se mohu mýlit). Josef.
moje květinka, 30.7.2008
Je to jeden z tzv. listnatých kaktusů - obecně botanicky (zahradnicky) se používá označení Phyllocactus. Jsou to nějací složitější kříženci různých druhů. Já sám mám typ jasněji červenými květy; viděl jsem i žluté... Josef.
Borovice u domu, 18.7.2008
Pokud nechcete borovici poškodit, zkrátit jí život - a možná uškodit i chatě (potažmo sobě), kdyby se borovice vyvrátila - raději nechte kořen růst a nepoškoďte jej. V místě poškození se do dřeva nejčastěji dostanou dřevokazné houby, prorostou... celý příspěvek >
Jílové jezírko, 18.7.2008
Rozsivky používané na filtrování vína jsou křemelina. Bentonit je opravdu jílovitá hornina, kterým se víno čiří - kaly se na něj "nalepí" a sedimentují ke dnu. Josef.
neznámá rosltina, 15.7.2008
Není to pouhý okrasný jahodník (tedy rostliny z rodu Fragaria), ale JAHODKA INDICKÁ - DUCHESNEA INDICA. Podrobnosti si vyhledejte na netu. Jedlost je (pro mne) sporná: když jsem ji ochutnával, byla odporné chuti (ale setkal jsem se i s tím, že... celý příspěvek >
oranžové flíčky na lístcích, 15.7.2008
Bude to některá z mnoha duhů rzí. Ochrana: postřik fungicidy, např. Baxcorem. Josef.
lithodora - pěstuje ji někdo?, 8.7.2008
Kamejnička je celkem bez problémů. Nepřikrývám, roste. Hlavně spíše suché místo, slunce. Blankytná modř jejích květů je opravdu jedinečná. I v zahradnictvích je občas vidět, nejen v katalozích zásilkových služeb. Josef.
Pěstování jinanu dvojlaločného - Ginkgo biloba, 30.6.2008
Jinan je naprosto nenáročný. Zem spíše obyčejnou, lehčí, i písčitější. Ne jílovitou, ne přemokřenou. Spíše slunce, ve stínu nebude pěkný. Naroste do dost velkých rozměrů - asi jako hrušně, kterým je v zimě dost podobný. Mrazuvzdornost dobrá, není... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika