Magdaléna - (29) - 172.226 (?), 22.9.2008 15:37, zobrazeno: 2992x
Napište příspěvek, kdo znáte zahradu u zámku, která je plná kvetoucích květin, hlavně růží. Anglické parky u většiny zámků jsou také nádherné, ale typ renesanční, barokní nebo rokokové výsadby to by bylo to pravé. Teď se houfně obnovují i malé venkovské zámečky, včetně výsadby rostlin. Tak kdo něco víte, pište.
Krásnou zahradu mají v Častolovicích, dojeďte se tam podívat, je třeba, hlavně pro ty, kdo jsou z větší dálky, zavolat na zámek a přeptat se, zda už kvetou růže, dělám to už několik let a je to nádhera, růže mají popisky, takže si tam ověříte, že ta vaše jedna jediná vybraná se vám vejde do zahrady, jak kvete, vůni jsem neověřovala, bála jsem se vstoupit na stříhaný trávník.
Další kouzelnu zahradu mají na rokokovém zámku Staré Hrady u Litomyšle. Nádherný zámek, nádherné zahrady.
U Kratochvíle u Ntolic je výsadba renesanční zahrady, včetně bylinkové zahrádky a štěpnice.
V Bučovicích byla také renesanční zahrada, ale dlouho jsem tam nebyla, tak nevím, jak to tam vypadá. Mějte se hezky.
|