|
Příspěvky uživatele - 92.238
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jablkovy kvas, 19.11.2018 Samotok mívá víc cukru a je méně kyselý (organické kyseliny jsou omezeně vodorozpustné), výlisky jsou vždy kyselejší než šťáva. U hroznů nevím, u jablek rozdíl nebývá tak velký, aby to mělo smysl nějak využívat. K přípravě kvasu vůbec ne, ovocné... celý příspěvek > | | Aké má plody podpník St. Julien, 15.11.2018 Potvrdit nemohu nic. Broskvoně si sám nemnožím. Jeden stromek Redhaven jsem v Losinách koupil na myrobalánu a roste i plodí normálně. Ostatní jsou na broskvoňových podnožích nebo S.J. Rozdíly nevidím. | |
| | Které jablko považujete nyní (v listopadu) za nejchutnější?, 15.11.2018 Největší lahůdkou nyní je Holiday, ale měl jsem jen 3 plody. K zahození stále není Bohemia, souhlasím i s Rubinolou. Zimní jablka - Topaz a žlutoplodé rezistenty zatím k jídlu nejsou. Admirála jsem nezkoušel. | | Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia, 14.11.2018 Sukovníkem. Dekl nevrtejte ve vzduchu nýbrž položený na dřevě. | | Cukr nebo med?, 14.11.2018 Cukernatost 21 brix, tedy nějakých 18-19% nemá smysl přislazovat ničím. Medu je, pravda, škoda, jinak je to ale kvalitní surovina. Medovicového medu bych se vůbec nebál, ale dávat ho do kvasu je svatokrádež. | | Jablkovy kvas, 14.11.2018 voda -> hustý kvas neprekysne lebo je v ňom vzduch, a to môže spúsibť octovatenie, nepsrávne kvasenie,
Každý jablkový kvas se skládá s tekutého podílu dole a plovoucího pevného podílu podrcených jablek nahoře. Když kvas naředíte vodou, bude... celý příspěvek > | | Jablkovy kvas meranie cukru, 14.11.2018 Mě to nezajímá. Já měřím cukernatost (když vůbec) jen při založení kvasu. Když přestane kvasit, zkusím svíčku a jdu pálit.
Nerozumím té hysterii s měřením cukru ve vykvašených kvasech.Když to kvasí, nemá smysl měřit, když už to... celý příspěvek > | | Staré odrody z chorvadska len jablk 603 odrôd, 12.11.2018 Nechci být hnidopich, jen poznámka.. Budete-li psát Chorvatům, neříkejte jim, že jsou ze Srbska. Oni jsou na to hodně, opravdu hodně hákliví.
Hrušky mají pěkné. | | Pálenka z moštu, 12.11.2018 Bouřlivost kvašení závisí především na teplotě. Bude-li mošt kvasit při 15 - 18 stupni, nic bouřlivého to nebude. Přesto není dobré plnit nádoby po vrch, vrstva CO2 nad hladinou kvas konzervuje. Kilem cukru na 100 litrů moštu nic nepokazíte, nutné to... celý příspěvek > | | Za kolik prodat slivovici, 5.11.2018 A výroby z ní jsou úplně jiné a domácích švestkovin nepodobné. (Prunus spinosa).
Náhodou Jelínkův destilát z planých trnek je sice vyráběn průtahově, ale chtově není vůbec špatný. A slivovici je docela podobný. | |
| | Zelí za 2 měsíce nezkvasilo, 5.11.2018 Pokud vím, tak mléko nekvasí, mléko vždy zkysne
Zkysnutí mléka je způsobeno mléčným kvašením. Ale jinak s Vámi souhlasím. Taky jsem nikdy mléko do zelí nepřidával, ale jistou logiku to má. Zelí pokaždé vykvasilo, ale jeho kvalita nebyla vždy... celý příspěvek > | | Staré odrůdy, 5.11.2018 ...zpravokořenování starých odrůd jako jsou tyto není jednoduché a zaručené. Myslíte, že je to pořád lepší, než je nechat na této podnoži?
To záleží na tom, jak velké stromy chcete na zahradě mít. Jestli mohutné vysokokmeny, tak to se Vám na M9... celý příspěvek > | | Za kolik prodat slivovici, 5.11.2018 Trnky jsou jen na části Moravy. Jinde slivky, švestky kadlátky, karlata. | | Utopená jabloň, co teď?, 5.11.2018 Jak říká Lída, nechte je růst. Podsazení stromků není to nejlepší, ale pokud nemáte těžkou vlhkou půdu a vysoko spodní vodu, nic hrozného se nestane. U podnože A2 ani zpravokořenění (jestli vůbec bude) růst příliš neovlivní.
Nejsem si jistý,... celý příspěvek > | | Vltava, 5.11.2018 Měl, ale už nemá. Kamoš hryzec byl proti. | |
|
|
|
|