|
Příspěvky uživatele - 92.238
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Stříhat či ponechat nově zasazené stromky hrušní, 16.10.2018 Vysázené stromky stříhám samozřejmě na jaře. Ale je to v podstatě jedno. Někteří prodejci stříhají zákazníkům stromky hned při podzimním prodeji. Má to dva důvody: 1. aby se stromky vešly do auta, 2. zákazník to neumí a na jaře by v lepším případě... celý příspěvek > | | Jak uchovat hotový kvas, 10.10.2018 Uzavřít nádobu, ponechat v chladnu nebo venku. Za měsíc se švestkám nic nestane. | |
| | Jak uchovat hotový kvas, 9.10.2018 Z jakého ovoce? | | Vrublovanie pomocou akumulatorovej vrtacky, 8.10.2018 Co takhle natočit roubování bouracím kladivem?
Ale vážně. Popsaný postup mi přijde docela nesmyslný. Když naroubujete
terminál i ramena obyčejnou kopulací, stihnete to za zlomek času a ujmutí bude bezproblémové
Druhou... celý příspěvek > | | Jak obnovit trávník v nekvalitní půdě, 1.10.2018 Existuje i třetí, méně dokonalé, ale levnější řešení. Trávník necháte jaký je a příští rok ho budete pravidelně sekat, hnojit a zalévat. On zase doroste. Drobtovitou půdu tím sice nezískáte, ale tráva Vám to odpustí.
Chcete-li rychleji... celý příspěvek > | | Staré odrůdy, 1.10.2018 Porovnáváme-li staré a nové odrůdy, obojí mají své klady a zápory. Některé staré mají vlastnosti či chutě, které u nových nenajdeme (Coxova, Jonathan Spartan, Bláhova o...). Pro letní odrůdy to ale úplně neplatí. Ty modernější - Mantet, Krasava,... celý příspěvek > | | Aprimira, Aprikyra, Aprisali, 1.10.2018 Loni byly Aprimiry docela slušné - pěkný vzhled, šťavnatost, poměrně dobrá chuť. Letos propadák. Plody drobné, dužina suchá, moučná, nesladká. | | Vybíravý obaleč, 1.10.2018 Představa, že všechna jablka, co letos dozrála, by byla zdravá a bylo je třeba zužitkovat, mě přímo děsí. | | Bohemia nepřekonaná, 18.9.2018 Když píšete, pane Polehlo, v klidu a o jablkách, jsou Vaše příspěvky cenné i čtivé. Škoda jen že někdy nedovedete psát bez emocí a bez osobního napadání. Ale respektuji právo na Vaše názory, věřím, že tak učiní i dozorující.
Pokud je mi známo,... celý příspěvek > | | Opatření v sadu proti suchu, 18.9.2018 půda, která obsahuje organický materiál, udrží vodu řádově lépe.
Ano, udrží ji lépe, ale rozhodně ne řádově (o řád). A vy tu vodu chcete zadržet v povrchové vrstvě? Pokud míníte pěstovat jahody, pak ano. Ten organický materiál vodu možná udrží,... celý příspěvek > | |
| | Opatření v sadu proti suchu, 18.9.2018 Myslím, p.Petře, že Vaše úvaha nejde správným směrem. Píšete o sadu - tedy prioritou není trávník nýbrž ovocné stromy. Je tam srážkový stín, svah a hlinitopísčitá půda - pro vodu všechno nepříznivé ukazatele.
Zadržet vodu, která... celý příspěvek > | | Letní hruška na pálení, 17.9.2018 Ještě k té hrušce na pálení.
Když budete pěstovat nějakou normální velkoplodou odrůdu - Clappovu, Vienskou, Avranšskou, Kongresovku, Křivici, Merodovu, Denisu, Blanku, tak za pár desítek minut natrháte několik beden hrušek. Počkáte až... celý příspěvek > | | Jofela, 11.9.2018 Ve vlákně Dolanka píše pan Polehla: ".Německé hybridy mě nechávají klidným.Spoléhám na kvalitu a opravdovou švestkovou chuť".
Trochu mu dávám za pravdu. Což o to, letos nové hybridy - Jofela, Joganta, Haroma Harbella již v tuto dobu... celý příspěvek > | | Teoretický výnos, 4.9.2018 Pokud předpokládám, že po vykvašení má produkt 8-10% alkoholu, obsahuje 100 l 8-10l 100%alkoholu.
Mýlíte se. Vínoměrem měříte jen tekutinu. Kvas není víno, obsahuje nemálo pevného balastního podílu.
To mi z toho při pálení 1/2 zmizí?
Něco... celý příspěvek > | | Šarka švestek?, 4.9.2018 Durancie není odolná, je jen poměrně dobře tolerantní. Bude-li infikována kterákoli část, je nemocný celý strom. Jaké bude mít příznaky, to závisí na době od infekce, na odrůdě, na daném roce, na zdravotním stavu stromu. | |
|
|
|
|