Příspěvky uživatele - 224.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Čačanská rodná, Katinka, 4.9.2015
Teď sklízím probírkou Č. rodnou - ač jsou na listech silné projevy šarky (nejsilnější z odrůd co mám), tak plody jsou čisté a chuťově velice dobré. Ale co mě zaujalo - některé zralé plody přirozeně padají, dužnina těch utržených zralých plodů je... celý příspěvek >
Kvalitní letní jabloň, 3.9.2015
Julie není rezistentní, ale je pravda, že jsem jí nikdy proti strupovitosti neošetřoval - je hodně odolná. Více jak měsíc po hlavní sklizni ještě konzumuju její plody v dobré kvalitě. Nedám na tuto odrůdu dopustit.
Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 1.9.2015
Souhlasím - jestli mám opravdu Chrudimskou, tak jsou plody poměrně dost červivé, rovněž je silnější projev monilie, projevy šarky jsem ještě nepozoroval; sklízím ji už 3 týdny.
O co ještě doplnit seznam odrůd?, 1.9.2015
Presenta - pozdní odrůda, může být u Vás problém s dozráváním; Těchobuzická - pozdní vstup do plodnosti; Č. lepotica - v této poloze nemusí být úplně chuťově O.K.
Jak na starý sad plný náletů, 31.8.2015
Měl jsem něco podobného - slivoně různého stáří při hustotě tak 5 ks na metr čtvereční plus ty malé. Byly to odkopky vyrůstající z kořenů starších švestek. Některé jsem ponechal a zapěstoval z nich plodné stromy, zbytek jsem vyřezal nebo vyštípal.... celý příspěvek >
Chci zasadit švestku, poraďte druh, 31.8.2015
Vím o jedné slivoni, jejíž plody se Viktorii dosti podobají a ta bez problémů roste a plodí v horách ve výšce přes 800 m n m. Dozrává samozřejmě o dost později.
Je to Panenské české nebo ne?, 27.8.2015
Panenské to není.
Zlomená jabloň, 26.8.2015
Raději bych volil jiný materiál namísto drátu a následně pro zpevnění udělal něco na způsob dlahy. Pak bych stromek vyvázal ke kůlu.
Joganta nr.7184, 26.8.2015
Doporučuji si ty názvy zaregistrovat .
Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 12.8.2015 Obsahuje fotku
Průměrná karlátka mně chutnají nadprůměrně . Šťavnaté, pevné, chruplavé až praskavé při skousnutí nebo rozlomení, sladké, aromatické. Letos jsou ale plody bohužel zatím sušší. Také jsou v průměru červivější, než ostatní odrůdy (asi se minul termín... celý příspěvek >
Čačanská lepotica, 12.8.2015
Jaká letos je, pane Petře, v porovnání třeba s loňským výjimečným ročníkem, který lepotici přál? Já letos ochutnal lepotice přímo z asi šesti sadů a zahrad po celé zemi a kvalita byla překvapivě na úrovni těch kupovaných ze supermarketů. Takže... celý příspěvek >
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 12.8.2015
Koukám na to "žluté něco" a docela podobné jsou plody krajových odrůd "Bílá trnka" nebo "Sračky".
Slivoň neznámá?, 12.8.2015 Obsahuje fotku
Někdy před dvěma lety jsem v jednom malém nenápadném městském parčíku objevil dvoukmenný strom slivoně (tak do 3 m výšky bez obrostu). Vloni jsem plody ve zralosti nestihl, ale letos ano a mám z jejich chuti docela radost - plody "švestkovité",... celý příspěvek >
Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 12.8.2015
Tak uzrály první plody naroubované Chrudimské - stejně tak dozrávají plody mé domělé "Vlašky". Vzhledově i chuťově se zdají být totožné, takže jedna z odrůdových záměn je asi vyřešena.
Bergeron je nejlepší, 7.8.2015
Ochutnal jsem Bergeron ze dvou lokalit - opravdu velice dobrá chuť této odrůdy, byť plody malé (žádná probírka). Z Roudnicka ještě o stupeň chutnější než z jihu Moravy (V. Bílovice).
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika