|
Angrešt bílý, zelený a červený, prosím doporučte, 24.4.2010 Napsal jste že ty a ty pocházejí z německa, ale vůbec nevíte, odkud je ten prostřední.Myslím, že je od našeho současného šlechtitele pana Vrány ze Zborovic.Ten má mnoho odrůd špičkových a nové patenty.Na Výstavách v Olom.,Věžkách a j. má žlutý... celý příspěvek > |
 |
Opylovač pro amarelku královskou, 22.4.2010 vím jenom o třešen Thurn taxis a Troprichterova.My tam měli nějakou višen blízko a plodilo to do strhání.Nebo se přenesl pyl na vzdálenost 50m z třešní, nevím jakých odrůd.Ted jsem si ji pořídil taky a musím uvažovat čím to opylím.Nejlíp by bylo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Petrklíč, 19.4.2010 petrklíčů je moc druhů já mám na mysli ten žlutokvětý, který u nás v lesích místy roste a je chráněný zákonem, může se sbírat jen květ, je dobrý do čaje.Na slovensku se ale mohl, nevím jak nyní sbírat i kořen.Ten obsahuje mnoho saponinů.dá se z něj... celý příspěvek > |
 |
Fíkovník, 12.4.2010 dá se ze semen, ale bude plodit až za pár let a ještě není jisté jestli vůbec bude plodit.Z fíků se u nás doporučují jen takové odrůdy, které plodí i bez opylení.Na jihu to opylují vosičky, které u nás nežijou.Doporučuje se zasadit jen řízkované... celý příspěvek > |
 |
Minikiwi, 12.4.2010 dnes jsem byl ve Frýdlantě nad Ostravicí v zahradnictví u výpadovky na Pržno.Mají aktinidii kolomikta, metr vysoké, prý barví listy ale podle zbylých stopek po plodech jsem poznal, že jsou to samice.Asi jsou teda samosprašné a dokonce barví list, což... celý příspěvek > |
 |
Brusinky, 12.4.2010 známý mi dovezl ze slovenska z firmy která je někde na Oravě 5 odrůd brusinek, stojí tam prý 1euro kus.ještě jsem tady nic o brusinkách nečetl a sám o nich skoro nic nevím. |
 |
Samosprašný rakytník, 12.4.2010 samosprašný nabízí firma Haeberli beeren ve švýcarsku, říkal jsem jim, že ho mají v číně, možná ho odtamtud sehnali.Já vyséval ruské a vyrostl mi samec, který udělá taky asi 5 bobulek jako by byl oboupohlavní.Ale samosprašný jsem ještě neviděl na... celý příspěvek > |
 |
Sloupové hrušně, 8.4.2010 Postrádám tady toto téma.Možná někde proběhlo ale nedá se najít pod jakým názvem.Jaké jsou odrůdy těchto hrušní a kde se dají sehnat? |
 |
Pýchavka - vatovec, 8.4.2010 Pýchavka (vatovec) roste na pastvinách, zahradách, sadech nejraději na vlhkých humózních živinami bohatých půdách, často v porostech kopřiv. Zatím není k dispozici metodika pro intenzivní pěstování v domácích kulturách. Proto pýchavku vysazujeme na... celý příspěvek > |
 |
Jakou houbu na zničení pařezu ořešáku?, 8.4.2010 já bych ho nechal tak vysoký jak je a zkusil bych navrtat ho a dát do něj kousky sírovce žlutého z lesa.Z toho jsou výborné řízky, chutná to jako řízky z telecího.Plodnice pak váží i 10 kg.Zaléval bych to. |
 |
|
 |
Pýchavka - vatovec, 8.4.2010 no když máte leták, mělo by tam být napsáno, jak se upravuje ůda před zasazením, dejte nám to prosím vědět sem.divím se že to roste na louce v trávě, asi to potřebuje nějaký humus z trávy. |
 |
Rakytník řešetlákový, 8.4.2010 to, že známe jen málo odrůd rakytník tak trochu deklasuje.Až uzrají u nás ty sibiřské, přinese to úplně jinou kvalitu a tohle ovoce se stane ještě více hledané a i pěstované. |
 |
Minikiwi, 7.4.2010 Odrůdu nahoře neznám, Je moc odrůd.Záleží na tom, co seženete.
Určitě a.kolomikta, bývá v kruhu neb u Peška.Pak arguta.Chce to ovšem pergolu neb konstrukci.Weiki je částečně samoopylivá. Isai je trochu víc samoopylivá.jiné nejsou. |
 |
Není nad kiwi, 7.4.2010 Pěstuji je přes 40 let.Mám to moc dobře vyzkoušeno.Odborníci se tomuto tématu vyhýbají, protože to zatím není určeno pro velkovýrobu.Ale každá zahrádka to může mít a v budoucnu určitě bude.I kdybych měl jen metr čtvereční jistě bych zasadil... celý příspěvek > |
 |
Popínavé jahodníky, 5.4.2010 že je to podvod je z toho počítačově vyrobeného snímku jasně vidět a je to vidět i na jiných takových snímcích jiných firem.měli bychom si poznačit tyto firmy aby jsme si pamatovali kde ti podvodníci jsou.Asi budou mít i utajenou... celý příspěvek > |
 |