Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Meruňka - děravé listy, 1.6.2017
Dirkovitost merunkovych listu je houbova choroba (Stigmina). Prevenci je osetreni medi na podzim a organickymi fungicidy na jare.
Cuketa, kdy sklízet?, 31.5.2017 Obsahuje fotku
Na Balkáně už sklízím každý den 2 kusy. Na Vysočině snad za měsíc.
Zapuštění a položení sazenic paprik, 31.5.2017 Obsahuje fotku
Ještě jednou jsem se podrobně poptal zkušené sousedky, která každoročně vyprodukuje několik pytlů paprik a většinou je na zimu suší nebo dělá lutenicu (paprikový "kečup") apod. Říkala, že sazenice od prvního kořínku do posledního lístku mají při... celý příspěvek >
Meruňka neplodí, 31.5.2017
Leskora potřebuje opylovač. To je pravděpodobně hlavní důvod. Je jen částečně a to málo samosprašná.
Pravokořenné stromy, 29.5.2017 Obsahuje fotku
Toto téma (dělení) mi připomnělo známou kuriozitu Fándlyho jabloně. O víkendu jsem kolem ní zase jednou cestoval. Kdysi jsem si ji dokonce narouboval, ale můj křoviňák se jí bohužel nešikovně dotkl. Ale to je nedůležité. Zajímavost této jabloně... celý příspěvek >
Síran amonný - výborný pomocník proti chloróze, 29.5.2017
Za jak dlouho se to projeví změnou barvy při aplikace v květnu? Jedna mladá broskvoň a hrušeň na kdouloni jsou světlejší než bych chtěl. Dal jsem k nim trochu dusičnanu amonného a po několika dnech jsem sehnal i síran. Teď čekám zlepšení.
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 28.5.2017
Globálně je pořád cítit výpadek odbytu ovoce v Rusku. Jinak si nedokážu vysvětlit meruňky za 39 Kč v českém Kauflandu tento týden a v tomto smutném roce. Jsou to sice ranné meruňky, ale jsou určitě alespoň přijatelnou nahrážkou těch našich... celý příspěvek >
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 23.5.2017
Podnoz to prezije. V lonskem roce jsem prisel u Bergeronu o celou kosterni vetev i pres osetreni Horizonem. Vcas jsem ji odrizl. Strom je ted OK, jen ma pouze 3 kosterni vetve.
Zahojí moruše tuto ráno po roubování, 22.5.2017 Obsahuje fotku
Moruše dobře regeneruje, takže by se to mohlo samo zatáhnout. Zejména pokud bude teplo a ne moc vlhko. Moruše má svou latexovou mízu a rány se proto zacelují dobře bez natírání. Natřel bych to snad až v létě, když bude rána úplně suchá. Já očkuji v... celý příspěvek >
Zapuštění a položení sazenic paprik, 22.5.2017
Sousedce na Vysočině bych rady k paprikám a meruňkám až tolik nevěřil jako tady na Balkáně. Ale i mně se to zdálo moc a přihrnul jsem tak 6 cm oproti úrovni v kelímku.
Zapuštění a položení sazenic paprik, 22.5.2017
Sousedka nedávno vysázela asi 300-400 paprik několika druhů (každoroční praxe). K mým paprikám prohodila, že měly být klidně o 10 cm hlouběji, hlavně k vůli stabilitě. Tak jsem je ještě trochu přihrnul. Myslím, že v těžké zemině by to nemuselo... celý příspěvek >
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 22.5.2017
Je to totálka. Doporučují odříznout korunu 60-70 cm nad zemí. Mohla by rychle vyhnat novou korunku. Pokud ne, pak vykopat.
Přeočkování, 21.5.2017
Není jasné, co má být to loňské dřevo. Roub nebo podnož? Já touto dobou začínám roubování za zelena. Chytají se mi růže, angrešty, rybízy a někdy i peckoviny. Včera jsem pokusně narouboval mandloň (tuhý zelený výhon na podnoži a tuhý zelený roub).... celý příspěvek >
Prebierka plodov broskyn, 21.5.2017 Obsahuje fotku
Aspoň ty jahody vypadají letos zdravě.
Zima byla krutá?, 21.5.2017 Obsahuje fotku
Dost mě to poučilo. Já mám v půdě nadbytek živin a nesmím ničím hnojit kromě dusíku. Jíl mám jen na jiné zahradě. Přesto se u mě může vyskytnout chloróza z vysokého pH a nadbytku fosforu.
Další diskuze:  7677787980>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika