|
Rajčata ve stavebních vědrech, 9.2.2017 Plastové kýble a vaničky bych neřešil, neboť kontaminace je prakticky nulová.Horší věc je s kvalitou substrátu.Pokud máte vlastní kompost jako já, tak není problém.Pokud si někdo kupuje "kvalitní"substrát ze supermaketu kam podle předpisů... celý příspěvek > |
 |
Střih Nektarinek, 8.2.2017 Pane Vysloužil, mám na Vás prosbu jako na odborníka.V práci máme jabloňový sad a dnes za mnou přišla zahradnice že zajíc ohryzal šest asi sedmiletých stromků v délce zhruba 40 cm dokola až na dřevo.Chtěl bych to zachránit přeplátováním ale nevím... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak úspěšně zasít jadérka/semena jabloní, 22.10.2015 Mám dotaz na pana Vysloužila jak je to se semeny jaderničky moravské.Jsou prý najlepší pro vypěstování podnoží-je to pravda?Mám starý asi 100letý strom jaderničky a nemá větvičky na rouby.Asi nejlepší bude když uříznu jednu větev aby vyhnala... celý příspěvek > |
 |
Neznámá trvalka, 19.9.2015 Není to kopretina? |
 |
Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?, 2.9.2015 Já si myslím že letos všechna rajčata zčervenají a nebude co dávat dozrát.Ještě nikdy jsem neměl takovou úrodu a to jsem vyséval dost pozdě a vypadalo to že ani nezaplodí.Teď to na zahradě vypadá jako by závodily v červenání.Bylo sucho a tak jsem... celý příspěvek > |
 |
Jaké povolení je potřeba na čerpadlo?, 27.8.2015 Nemám čerpadlo, ale v potoce mám tůňku a denně jsem tahal kolem 50 konví vody na zeleninu a na to nemusí být povolení a ještě rostou svaly na rukou.Vašek |
 |
Rozlomená Čacanská lepotica, 24.6.2015 Co leží uříznout, zbytek očistit, zatřít latexem nebo kravincem-záleží co máte po ruce.Mám doma taky lepoticu starou 23 let.Byla veliká až do 15.října 2009 kdy na plně olistěnou napadlo 20cm mokrého sněhu.Rano vstanu nevěřím očím a vidím jak se pod... celý příspěvek > |
 |
Pestovanie katalpy zo semien, 11.6.2015 Před 10 lety jsem na jaře v dubnu natrhal lusky, vybral semena a vysel do truhlíku.Z asi 200 semen vzešlo 30 sazenic z kterých se mi podařilo udržet 9.Měl jsem je v květináčích přes zimu venku a občas zalil aby neuschly.Sedm jsem rozdal a dvě zasadil... celý příspěvek > |
 |
Co je to za kytičku?, 30.5.2015 Osteospermum a Helianthemum-devaterník |
 |
Zkřivený nůž, 18.5.2015 Taky se mě občas utáhne nůž a je potřeba na hlavici narazit šestihranný ořech a doklepnout kladivem a většinou doleva zapáčit.Někdy se i zvedá sekačka a tak je dobré když jsou u toho dva.Jen jsem nepochopil jak se dá ohnout kvalitní ocelový nůž bez... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přemnožení konvalinek, 16.5.2015 Konvalinky nemají cibulky ale podzemní oddenky které se podobají pýru.Těmi zaplevelí okolí jako mně na zahrádce.Vašek |
 |
Uchycení unašeče na klikové hřídeli motorové sekačky, 24.4.2015 Mám sekačku od Moutfieldu s tím samým unašečem a ty nálitky na nůž jsem ucvaknul podruhém použití při nájezdu na krtinec.Při běhu se pak nůž utáhne tak že šroub nejde povolit-jedině šestihranem gola aby se nestrhly hrany na šroubu.Abych nemusel měnit... celý příspěvek > |
 |
Okousané kořeny, 29.3.2015 Mám na zahradě u chalupy ten samý problém s hryzcema.Taky mě sežrali kořeny několika stromků a i podnoží které jsem měl naškolkované.Nezbylo nic jiného než použít výše uvedené králičí pletivo a je klid.Jinak ještě musím dávat pletivo 140cm kvůli... celý příspěvek > |
 |
Špatné Ph pro hrušku?, 21.3.2015 Pane Polehla, pracoval jsem léta v ochraně rostlin a dělal postřiky všemi možnými prostředky a tak se chci chemie doma na zahradě maximálně vyhnout.Jediné kde musím dělat postřik je vinná réva tam to bohužel opravdu nejde.Jabloně mám staré odrůdy a... celý příspěvek > |
 |
Špatné Ph pro hrušku?, 20.3.2015 Myslím že všeho moc škodí, tou přehnanou péčí jste stromek zahubil.Stačí vykopat jámu na objem kořenové soustavy sazenice stromku a obsypat kořeny dobrou ornicí, prolít vodou, ušlapat a hlavně všechna hnojiva jsou reklamní tahy.Až stromek poroste tak... celý příspěvek > |
 |