|
Příspěvky uživatele - 179.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Novovyšlachteni križenec Duranzie a Bystrickej, 7.1.2018 A jak dopadl kultivar jehož jméno zví JAJO(Jano x Jožo).Byly plody sladké, chutné, nebo jen přeslazené?A jak šla dužina plodů od kocky?Zajímají mě reálné poznatky z Biňovic, kde už stromky plodily, protože od časů první úrody JAJO je stále ticho po... celý příspěvek > |  | Hádanka, 7.1.2018 1 - GoldenDel, 2 - Jonagored, 3 - Bohemia, 4 - hrbolatý RedTopaz, 5 - Rubinola, 6 - Heliodor, 7 - Florina, 8 - Admirál, 9 - Ligol, 10 - Karneval
|  |
|  | Rakovina stromu - má cenu roubovat či očkovat?, 24.12.2017  ale mám pocit, že to zatím nikdo nepotvrdil, zda tato činnost nějak reálně pomáhá.....Já to mohu potvrdit, a z vlastní zkušenosti léčení několika jedinců vím, že radikální vyříznutí korové zhouby pomáhá ránu uzdravit mnohonásobně rychleji, než... celý příspěvek > |  | Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?, 4.12.2017 Hokusy-pokusy;)400l/15l, je strašně moc málo.
Na každou práci je třeba příslušných odborníků.Při výrobě dobré specifické pálenky z dobrého ovoce, je mnoho zákonitostí, všeobecně známých základních pravidel, a postupů, nebo fíglů, že než bych je... celý příspěvek > |  | Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?, 4.12.2017 né len ta jemná slivovica,...mě se ani ten kalvádos z jablkového mače nepodaril,...tekla jen jablkovica.tak jsem toho už nechal. |  | Moučnatost jabloní, 3.12.2017 I já jsem dospěl k poznatku, že ovoce, respektíve jablka a hrušky zrájí ve sklepě mnohem rychleji než venku, na čerstvém vzduchu.Část úrody proto ponechávám venku pod střechou, říkejme tomu pod pergolou, nebo zahradním posezením a sklízím je až s... celý příspěvek > |  | Česnek 2017/2018, 3.12.2017 většinou jsem rád, když někoho potěším, a dám mu jakous takous naději pane Stanislawe, nezoufejte.Pokud nebudete lenivý, jako že nejste, chraň Bůh... jsem o tom přesvědčen.Zřejmě budete velmi přičinlivý, a pracovitý.Znám Vás už z diskuzí velmi... celý příspěvek > |  | Česnek 2017/2018, 3.12.2017 Postupujete správným časovým směrem pán Stanislaw.Musím Vám zatleskat.O pár roků se možná dostane do lepšího termínu výsadby česneku.Osobně se každým rokem setkávám s mnoha případy zářijového termínu výsadby-je to špatně.Česnek se při časné výsadbě... celý příspěvek > |  | Topaz nepřekonaný, 3.12.2017 To mi spadl kámen ze srdce, sem rád, že se shodneme.Taky si myslím, že vynášet konečné soudy nad chutí Topazu začátkem prosince, řadit ho kyselosti k Ontáriu, citronu, zaškatulkovat jej jako jablko s vysokou mírou kyselosti je ale opravdu čirá... celý příspěvek > |  | Česnek 2017/2018, 3.12.2017 Sadit lze třeba v lednu-pokud nemrzne, a je sucho.V horším případě kdy podmínky tomu nedovolují, nebo nepřispívají bývá, když je v zimě sníh, mrzne, nebo prší, pak se musí čekat na příhodný, příznivý den, jenže to pak třeba jeden nemá čas.To potom je... celý příspěvek > |  |
|  | Topaz nepřekonaný, 3.12.2017 Já jsem doposud nad (Red)Topazem hůl nelámal, ani se k tomu nechystám.Již asi pátým rokem přináší výstavní úrodu větších, celočervených plodů.Ba dokonce se mi ho daří pěstovat i na M9ce, pokud odrůdový štítek na stromku neklamal.Pěstuju ho na... celý příspěvek > |  | 5 TOP odrůd jabloní, 2.12.2017 1)Sadit letní jablka, když jsou tou dobou výborné, a celkem nenáročné švestky je plýtváním místem, časem, energií... a kdo letní švestky nemá, ať si je HONEM shání.Protože nemá cenu lidi násilím nahánět jísti letní jablka, když u nás všichni jdou na... celý příspěvek > |  | Tuleu Gras, 19.10.2017 Ono se z ní nakonec, po zaplození, vyklubala nějaká raná, neznámá, ale kvalitní odrůda.O opylovače v jejím nejbližším okolí nemá nouzi... ale nakonec proč né zrovna Těchobuzická, jako kvalitní odrůda, i opylovač??? |  | Topking, 14.9.2017 Nevím jakou má Topking odolnost na šarku.Já ho mám zdravý.Co se týče monílie, dá se u velkoplodých, šťavnatých plodů očekávat, že jsou při deštích náchylné na praskání plodů, a napadení monílie se neubrání.Ošetřuju Horizonem, Sulkou. |  | Bystrická slivka, 14.9.2017 Pokud si vzpomínám, žádné příznaky jsem na plodech nenašel.Ale zítra cíleně plody prozkoumám, zda nějaké skryté neobjevím.Krom listů, na kterých lze zřetelně a jasně spatřit velmi výrazné olejově difůzní, typické malby. |  |
 |
|
|
|