|
Příspěvky uživatele - 213.129
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Řezat na větevní kroužek nebo čípek?, 27.3.2010 Peckoviny-čípek-Zahnovo pravidlo. |  | Proc neplodi 12-leta slivon Malvazinka (v Praze)?, 27.3.2010 Dobrý den pane zadavateli, pokud si u desetiletého stromu nejste jist jestli kvete, pak mě napadá, jestli se váš pravidelný každoroční řez nepodobá tvarování bonsají... pokud vzrostlý strom nekvete, kroužkuju. |  |
|  | Proc neplodi 12-leta slivon Malvazinka (v Praze)?, 27.3.2010 Kvete vám strom normálně na jaře? |  | Jak ostříhat loňskou meruňku, 6.3.2010 Neřezat, vyvázat! |  | Vhodné odrůdy na pálenku, sušení a povidla, 11.2.2010 Podle Holovouské literatury (inovace pěstování ovocných plodin)je na tom ve všech ohledech, co se týče vlastností plodů, Švestka domácí nejlépe. V uvedeném zdroji je dle tabulek zřejmé, že kvalita plodů je otázkou nejen odrůdy, ale i ročníku.... celý příspěvek > |  | Meruňka z pecky, a co broskev?, 21.11.2009  Semenáče meruněk,5 rok po výsadbě, ze tří jeden odešel na asfyxii.
335m.n.m.,jílovitohlinitá půda. |  | Odrůdy meruněk, 21.11.2009 Co jsem listoval posledně pomologií, tak mě zaujala odrůda:,, Bergerac ´´
nevíte někdo, kde ji mají v nabídce? |  | Očkování a následná péče, 21.11.2009 Očkovací páska se sundává 14 dní po očkování, v té době se kontrolují očka, zda se ujala, a případně se ještě přeočkovává. |  | Záhadné chování slivoně, 9.9.2009 S největší pravděpodobností se jedná o skvrnitost listů.Náchylnější odrůdy na disponovaných lokalitách mohou zhodit opravdu téměř všechny listy.Kdybych neviděl, nevěřil bych. |  | Pomologická hádanka, 2.8.2009 Dobrý večer, spekulací může být vícero, snad že dozrává ve stejném termínu jako první broskve, snad tím že různé školky vyzdvihujou to co prodávají, což je logické, a v neposlední řadě i tím že zájem domácností o ovocné stromy je někde jinde, než byl... celý příspěvek > |  |
|  | Pomologická hádanka, 2.8.2009 Mrknul jsem se do Švestek, slív,renklod, mirabelek, z. r. 1963 a skutečně popis sedí,,na míru´´ Jen jedna informace a to se týká vzrůstnosti.Uvedená literatura uvádí, že je stromy jsou v dospělosti menší než švestek domácích.Přitom stromy... celý příspěvek > |  | Slíva Ontario a Washington, 2.8.2009 Washington sice trpí šárkou, ale jen na listech. do plodnosti je o hodně spolehlivější než zelená renklóda, a taky netrpí narozdíl od ní, předčasným opadem listů z důvodu kvůli skvrnitosti listů-Blumeriella jaapii.V kompotech předčí althanovku i... celý příspěvek > |  | Pomologická hádanka, 2.8.2009 Strom na fotografii má 5 let, po výsadbě, narouboval jsem jej na semenáč zelené renklódy |  | Pomologická hádanka, 2.8.2009  Posílám fotografie slivoně, kterou jsem objevil v áleji švestek domácích.
Čím je zajímavá? po letech pozorování jsem ani jednou neobjevil příznaky PPV na listech, na plodech jen místy, z neosluněné strany.
Plodí každoročně, při velké násadě je... celý příspěvek > |  | Hnojení broskvoní, 7.7.2009 Dobrý večer.
Berete to moc úzce, ostatní tvory krom člověka neberete v potaz:-) Jasně že dnes už to není takový problém-dokonalejší zpracování masa, a navíc ono hnojení už dnes není tolik vidět..ale dříve tu ten problém byl.Určitě je to ale... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|