Tatiana´s TOMATbase
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3367) - 135.156 (?), 1.1.2019 18:08
Evi, pokud máš na mysli Gengel, tak jsem tam jednou objednal staré české odrůdy. Mimo jiné to byl Moravský granát také snad z genové banky, plod byl protáhlý se špičkou kdežto podle popisu to mělo být kulaté trochu zploštělé rajče bez špičky. Ostravské rané mělo být rajče podobné Stupickému, jen s normálními rajčatovými listy, ne s bramborovým listem jak mně vyrostla. Ani ostatní odrůdy se mně nezdály. Ten rok kdy jsem semena od nich bral, tak neměli Vrbičanské ani Olomoucké v nabídce, potom už jsem ani chuť něco od nich zkoušet neměl.
Olomoucké mně moc chutnalo, pár semen z roku 2014 ještě mám.
V ladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
Eva T. - Zlatý Zahrádkář (746) - 10.26 (?), 1.1.2019 19:22
Ano, pozerala som to na Gengel, ten Moravský Granát majú podlhovastý so špičkou, aj Ostravské rané má na obr. zemiakový list, okrem starých českých odrôd a nejakých krajových krížencov majú v ponuke aj niektoré zahraničné staré odrody, kvalitu semien neviem posúdiť. Tak tiež radšej nebudem objednávať.
Rada vyskúšam to Olomoucké, ak ti zostanú nejaké semená.
Eva T.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3367) - 135.156 (?), 2.1.2019 9:29
To Olomoucké jistě pošlu. Stejně by mne zajímalo, jestli někdo z účastníků na tomto webu měl semena toho rajčete Vrbičanské nízké od Gengelu a pěstoval je. Jak tato rostlina vypadala a jak se osvědčila? Za každou informaci předem děkuji.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3367) - 135.156 (?), 4.1.2019 15:36
Jedno z mých nejoblíbenějších rajčat je černé srdce Brad´s Blak Heart.Je dostatečně velké 30- 50 dkg, je masité má málo semen, kůže je tenká, moc mně chutná a k tomu na rostlině i na talíři vypadá sjvěle. Pěstuji ho každý rok, minimálně dvě rostliny, úrodnost je dobrá odpovídá typpu těchto biftekových srdcí.
Vladimír,
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3367) - 135.132 (?), 1.2.2019 19:35
Mám rád chuť růžových rajčat. A také růžové srdce Mayo´s delight mně z těch velkých srdcí chutná nejlépe.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Katkos - Bronzový Zahrádkář (62) - 99.86 (?), 15.2.2019 15:59
Dobry den,
prosim Vas Rubinka a Rubinek su jedna a ta ista odroda alebo rozne? Ja vlastnim Rubinek, ale niekde som citala, ze slavnu chut nema, skor kyslu. Nedalo mi a kupila som v OBI (nieco ako Hornbach) odrodu Odat F1 (myslim Moravoseed), Curranto, Charmant a Gallant, vsetko hybridy, vyzeraju pritazlivo, hlavne Odat. Som zvedava, ktory bude lepsi, ci Datlo alebo Odat.
Vdaka
Katka
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Eva T. - Zlatý Zahrádkář (746) - 129.206 (?), 15.2.2019 17:53
Katka, Rubínek je kríčkový- determinantný rajčiak od Sema, Rubinka Je tyčková- indeterminantná odroda z Moravoseed.
Eva T
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 69.65 (?), 16.2.2019 8:48
Rubinka je velmi chutna tyčkova odruda cherry doporučuji, budu pestovat už 3 rok.
Kateřina Š.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3367) - 135.180 (?), 15.2.2019 19:31
Také jsem zvědavý jak mně bude chutnat Odat F1. Jedl jsem ho jen jednou na Polním dnu Moravoseedu v Lednici a chutnal mně. Na porovnání s Datlem se chystám letos. Ale Odat F1 stejně na gtatiana´s TOMATobase dávat nebudu, protože je to hybrid. Hybrid jsem tam dal jen jeden a to Start F1, protože si myslím, že je to vyjímečné rajče.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|