Sladkaja děvočka?

Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 224.39 (?)
10.7.2014 12:12

No, nevím, ale pokud "výrobci" zasejí nějakou ef jedničku, pak to sklidí a osivo nasáčkují pod jménem té stejné odrůdy, tak potomstvo bude asi trochu jiné, ne? Připomíná mi to některé naše zemědělce, kteří po sametu vtrhli na rakouská pole s hybridní kukuřicí a pytlovali s cílem získání stejného osiva pro příští setbu. A pak jen koukali, co že jim to vyrostlo.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 109.116 (?), 10.7.2014 10:29

"Záruka pravosti není ani u doktora,..."

Doufám, že alespoň v porodnici mají pořádek.frown

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3369) - 5.149 (?), 10.7.2014 10:45

Pánové, pokud to berete takto, tak jediná jistota je, že umřeme. Pravděpodobnost 100%.

Mr Big

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5590) - 133.163 (?), 10.7.2014 11:03

To byla u Wipiho trošku nadsázka, u mě tvrdá realita (bohužel), ale zpět k tématu. Jedná se sice o záměny odrůd, ale např. přeborníkem ve špatném klíčení je právě jedna Vámi jmenovaná semenářská firma, a když to vezmu trochu okolo, tak ani ty ostatní na tom nejsou v žádném případě 100%. Mohou v tom být samozřejmě nevinně, ale když si někdo nechává dělat semena někde v Libyi nebo jiných zemích třetího až čtvrtého světa...

Zvažuji napsat na SEDEK a doložit jim k tomu fotografie paprik loňských a letošních, včetně přebalů, co oni na tu do očí bijící odrůdovou různost. 

Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 224.39 (?), 10.7.2014 12:12

No, nevím, ale pokud "výrobci" zasejí nějakou ef jedničku, pak to sklidí a osivo nasáčkují pod jménem té stejné odrůdy, tak potomstvo bude asi trochu jiné, ne? Připomíná mi to některé naše zemědělce, kteří po sametu vtrhli na rakouská pole s hybridní kukuřicí a pytlovali s cílem získání stejného osiva pro příští setbu. A pak jen koukali, co že jim to vyrostlo.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3369) - 5.149 (?), 10.7.2014 14:19

Mám takový dojem, že nikde není určeno, že na sáčku se semeny musí být obrázek té které odrůdy. Některé firmy z důvodů hospodárnosti používají stejné sáčky pro různé odrůdy. Důležitá je zadní strana s údaji o odrůdě, době expirace atd. a to jsou údaje, které si tam dotiskuje firma sama. Špatné klíčení je diskutabilní otázka, např. jak byla semena u obchodníka skladována apod. Jinak klíčení je jistě pečlivě kontrolováno- viz. neuvolnění semen Bibi, Datlo, Valdo a Mimi do prodeje. Kdyby v prodeji byla, tak bychom ani tu sníženou klíčivost nepoznali, ale testy ukázaly něco jiného.

Mr Big      

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5590) - 242.167 (?), 10.7.2014 18:03

Pokud se obrázek neshoduje, tak ať tam firma nedává raději nic, je to zavádějící a klamavé, já to považuji za podvod na zákazníkovi.

AniCiz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (167) - 194.24 (?), 1.8.2014 7:50

no já jsem loni kupovala u Estonců 4 odrůdy, a opravdu je v tom chaoz, ani devočku nepoznávám.Torquay je barvy rubínové, nestejnoměrné plody, ale výborné chuti, takže fakt nevím, co vlastně pěstuju..jenže kde vzít semínka, která jsou zaručená?

Registrovanýuživatel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 75.124 (?), 10.7.2014 7:28

Já mám děvočku v pořádku, ale jiné druhy se mi nezdají třeba čokoládku mám kulatou. Uvidím jestli se to ještě nevyvrbí.

Jana V. - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 96.243 (?), 3.5.2015 17:41

Prosím o radu ty, co mají zkušeností se Sladkajou děvočkou. Mají se vyštipovat zálistky? Mám pocit, že jsem tady na fóru četla, že děvočku je vhodnější nechat růst bujně a nic nevyštipovat, ale už to nemůžu najít. Moc děkuji za rady! 

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 142.1 (?), 3.5.2015 18:01

U Sladké děvočky vyštípu jen několik nejnižších zálistků, aby se mi to neválelo po zemi. Další zálistky nevyštipuji, ale snažím se vyvazovat nejlépe do prostoru. Všimla jsem si, že v orginálním sáčku Děvočky zakoupeném v Moskvě jsou dvoje semena, některé rostliny dorůstají i 140 cm, jiné rostou velmi kompaktně, zůstávají nízké asi do 80 cm. Přikládám starší fotku svojí vysoké Děvočky.  Jiřina            nnn 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz