Rajčata pro sezónu 2015
|
|
|
|
 |
 |
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 142.1 (?) 8.3.2015 11:00
Loni jsem Strilo nepěstovala, pěstovala jsem jednu rostlinu ve skleníku v roce 2013. Se Strilem jsem byla spokojená. Plody jsou menší než u Bejbina, velikosti přibližně třešně, poměrně pevné, nemají sklon k přezrávání a měknutí jako třeba Stupické, nepadají a nepukaly u mne ve skleníku více než jiné odrůdy. Mému synovi, kterého považuji za měřítko mlsnoti, chutnaly. Mně osobně chutnají všechna mnou vypěstovaná rajčata. Samozřejmě chuť je individuální záležitost, co chutná jednomu, nemusí chutnat druhému. Chuť Strila není příliš osobitá, mohlo by chutnat více lidem.
Letos tuto odrůdu nepěstuji, protože mám omezený prostor, čas a strávníky. Drobotinu budu pěstovat jen ve skleníku a to jen zahraniční odrůdy. Venku budu mít z cherry jen Philovu. Pokud někdo žádá doporučení na zakoupení semen drobných chutných rajčat dostupných v běžném obchodě, Strilo doporučuji. J.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.12 (?), 8.3.2015 11:35
Dnes som dal rastlinky do vacsich nadob a nechal na slnku. Je okolo 20 st na priamom slnku (liehovy teplomer, zafarbeny lieh). Hrozi rastlinkam asi 5 cm-vym spalenie alebo prechladnutie? Mozem ich uz takto otuzovat?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.12 (?), 8.3.2015 11:57
Meriam to preto, pretoze mi v aprily spalilo slnko rajciny. Bolo 20 st ale teplomer sa vyhrial na 33. Nieco realne sa moze diat aj s rajcinami. Absorbuju svetlo a moze ich to popalit, ked este nie su zvyknute. Otuzujete niekto v tomto pocasi?
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3367) - 173.17 (?), 11.3.2015 5:39
Včera jsem udělal inventuru mých výsevů a vypadá to zatím tak, že budu v tomto roce pěstovat tento sortiment cherry rajčat:
Červené- Bibi, Mini, Valdo, Gardener´s delight, Piccadilly, Gartenperle, Mexican Honey Tomato, divoké rajče
Růžové- Sweet as Linda
Žluté- Goldkrone, Sungold F1, Ildi
Oranžové- Datlo
Černé- Black cherry
Dvou a vícebarevné- Ania, Pink Bumble Bee, Purple Bumble Bee, Green Zebra cherry
Zatím neurčité (asi dohněda a vícebarevné)- Chocmande, Cherry Pera Kumato, Chocmande, Mini Kumato, Zebra Pera Sol
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
eicul - (22) - 129.189 (?), 12.3.2015 0:11
Dobrý den, ráda bych poděkovala za rady a nápady, které jsem načerpala za posledních několik let roky hlavně od pana Vladimíra. Byla jsem úplný rajčatový začátečník, ale myslím že jsem se vypracovala :-) našla jsem si pro sebe odrůdy, které jsou chutově vynikající (mám ráda černá např. Anna Russian a Black Trifele, malá dcera upřednostňuje žlutá např. Peche Jaune a Green Grape) a jsou odolná k chladu a dost odolná i vůči plísni. Nakupuji nejvíce na Tomatofest a s jejich službami jsem velmi spokojena.
Pokud má někdo zájem, připojuji soubor s mými osvědčenými odrůdami a některými novými na rok 2015.
Jméno Typ Tvar Doba zrání
Northern Delight keř. cherry 60
Sprite keř. cherry 60
Subarctic Plenty keř. cherry 60
Gold Dust keř. cherry 62
Grushovka keř. menší 65
Sweet Orange Cherry keř. cherry 70
Banana Legs keř. ovál. 72
Oranže keř. normální 75
Green Grape tyč. cherry 60
Sweetie tyč. cherry 60
Black Cherry tyč. cherry 64
Sugar Lump tyč. cherry 65
Orange Roma tyč. ovál. 67
Peche Jaune tyč. normální 67
Anna Russian tyč. srdce 70
Black Prince tyč. normální 70
Crimean Rose tyč. cherry 70
Kumato tyč. normální 70
Blondkopfchen tyč. cherry 75
Cluj Yellow Cherry tyč. cherry 77
Tigerella tyč. normální 80
Black Ethiopian tyč. hruška 81
Japaneese Black Trifele tyč. cherry 81
Rajčata pěstuji na záhonu. Jsem z Úval.
Hezký večer
Lucie
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
eicul - (22) - 129.189 (?), 12.3.2015 8:17
Green Grape byly hodně slabé rostlinky po naklíčení a hůře vzcházely. Ale já sazeničky pěstuji v obýváku s francouzským oknem na jih - ideální podmínky. Dostaly se z toho a nakonec plodily dobře. Měly skvělou chuť. Hodně sladké s trochou kyselinky. Letos je určitě vyseji dceři znovu. Měla je i kamamrádka v Jižních Čechách a také byla spokojená. Možná jste měl jen smůlu. Já jsem je pravda, ale vysévala nadvakrát a stejně jsem měla jen asi tři rostlinky. Přičítala jsem to kvalitě osiva (koupeno v Čechách v Neoseed). Letos jsem si objednala z Tomatofest, tak jsem zvědavá, jestli to bude lepší. Mívají osivo kvalitní.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.228 (?), 12.3.2015 8:13
Z uváděných odrůd jsem měla Subartic plenty, což je polovysoké rajče s ploššími plody většími než Stupické. Taktéž japonský trufel je poměrně velké rajče hruškovitého tvaru.V.L.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|