Rajčata pro sezónu 2014
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Aluša CZ/AT - (9) - 148.1 (?), 10.3.2014 12:25
Dobrý den,
taky jste mě tu všichni na fóru nakazili rajským šílenstvím. Letos jsem se rozhodla vyzkoušet lokální tradiční sorty, které zde (v Rakousku) zachraňuje sdružení Arche Noah. Semínka některých těchto druhů jsou ve skromném množství k dostání i ve spolupracujících supermarketech. Nakoupila jsem, mimojiné, tedy semínka masitých račat Rotes Herz, salátových Naama (prapůvodní název Vitamina má nyní údajně jiný druh) a koktejlová rajčata Mühls Mini. Na obalu se nachází i informace o vzrůstnosti a zvláštnostech rostlin při pěstování (což jsem si přečetla až nyní, takže se už teď děsím 2,5m rostlin.. ). Některé rostlinky zůstanou tady ve Vídni a jiné poputují na chalupu do Jižních Čech. A příští rok se mi snad zadaří ulovit nějakou z těch Vámi všemi opěvovaných východních krasavic. Už teď se těším.
Alena
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Aluša CZ/AT - (9) - 144.211 (?), 12.3.2014 21:11
Asi nejspis zalezi na tom, kolik tech rostlin chcete/muzete nakonec pestovat. Pokud mate vic silnych kusu, tak asi neni duvod si nechavat ty slabe. I kdyz me osobne je jich lito - u jednoceni cehokoliv trpim... i u mrkve... ;)
Alena
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5594) - 242.167 (?), 27.3.2014 16:20
Dopiju kafe a jdu vysadit nějaká rajčata do květináčů, mám je ve skleníku na otužování a jedou jako divé. Raní teploty jsou ve skleníku sice nízké, ale oproti loňskému létu mnohdy jen o čtyři stupně nižší, tehdy bývalo v noci běžně 8-10°.
Ještě jednu zkušenost z letošní zimy. Poprvé jsem nechal přezimovat rajče ve verandě a už nikdy to neudělám. Zaprasil jsem si veškerou přísadu rajčat, lilků a i paprik molicemi tak, že mám veliké problémy se jí zbavit. Navíc bez dostatku světla v zimě stejně květy žloutly a odcházely.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|