Rajčata k dlouhodobému skladování podzim/zima



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
host - 173.17 (?) 
16.2.2018 11:13

Ramallet Bombeta je na obrázku č.3 ze dne 24.10.2017. Je tam plno těch zelených. Nijak jsem je dál nesledoval, protože Ramallet Pequeňito se mně přece jen zdál chutnější. O to víc jsem byl teď překvapený jak chutné byly ty ještě ne úplně vybarvené. Musím ještě zkontrolovat, jestli mně vůbec nějaká semena zbyla a pokud ano, tak je budu pěstovat vždy dvě rostliny vedle sebe (zkusím předpěstovat v jednom kelímku) a tím ušetřím místo. Ramallet SL des Cardassar jistě ne. Mám ještě starší semena nějakých dalších Ramalletů, ale do jejich zkoušení už se mně nechce - mám opravdu podstatně méně místa.

Poslední Ramallet Pequeňito jsem jedl 4.1., ale předpokládám, že při nižší teplotě skladování mně jistě vydrží do začátku února. 

                          Vladimír

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 91.93 (?), 21.2.2018 18:06

U oběda jsme se dnes bavili o únorových rajčatech ve střední Evropě. Jeden z kolegů tvrdil, že si jich v sobotu koupil několik v Rakousku, ale nedalo se to jíst. Jak je možné, že jsou u nás (BG) docela chutné? Tak jsem ty své nakrájené na talíři ochutnal a pro jistotu odebral semínka do ubrousku. Byly chutné, ale nevím, zda to je hybrid a ani odkud (asi z Řecka nebo jih BG). Jakoby nestačilo, že už mám rostlinky z cherry rajčat dovezených z Maroka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika