Rajčata 2025

host - 248.159 (?)
15.6.2025 21:23

To tam dáváte tolik mědi???  Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3215) - 208.138 (?), 4.6.2025 0:30

Není opravdu zač se omlouvat. Informace padla do potřebných rukou.

Chápu-li to správně, tento vlnovník byl importován asi z teplejších krajin. Ale u mne se objevil, tedy pokud je to on, doma okamžitě po tom, co jsem začal své zimní pěstování a pěstování sadby. Táhne se to už osmý rok, veškeré mé pátrání nikam nevedlo, takže jsem to přijal za danou věc. Ale to, co popisuje Walter, se mi nikdy za tu dobu nepřihodilo. Doma jsem držel rajčata tak nějak v teplotách 17 - 19°C. Trvale. Mohl to být limitující faktor? Rajčata na balkónech jsou sice téměř bezlistá, ale obrážejí, kvetou a i plodí až do listopadu. Málo, ale přece. A plody jsou naprosto normální. Nezajdou.

Syn má mikroskop (60x) a rajčata ode mne ve skleníku i venku. Tak dneska dostal befél to zkontrolovat. Uvidíme.

Milan

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3380) - 119.84 (?), 7.6.2025 8:39

Zredukoval jsem počet mých balkónových rajčat (dvě rostliny jsem dal dceři). Takže dnes mám na balkóně pět micro trpaslíků. Vede se jim dobře, většinou kvetou a mají nasazené malé plody.

Vladimír

Trpaslíci
Trpaslíci
GG´S Glory
GG´S Glory
Vilma
Vilma
Aztek
Aztek
PA´S Pride
PA´S Pride
Bajaja
Bajaja

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3215) - 208.138 (?), 7.6.2025 12:46

Vladimíre,yeslaugh.

A tohle mám na východním balkónu já. Jsou to zbylé sazenice do zahrady, které už nikdo nechtěl. A v pozadí jedna sviluškou napadená paprika na dožití. Trochu větší rostlinky.laugh Start a Bejbino.

Milan

7.6.
7.6.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3380) - 119.84 (?), 11.6.2025 10:27

Včera jsem byl na zahradě. Nic jsem tam nedělal, jen jsem udělal pár fotek. V pařeništi rané determinantní odrůdy, některé odrůdy už mají pěkné, ještě zelené plody. Vysazené zakrslé rostliny (64 rostlin) se také daří dobře, některé už kvetou. Spolu se synem jsme ke každé rostlině přidali spirálku, pro snadnější vázání.
Vladimír

Pařeniště (původně)
Pařeniště (původně)
EM Champion
EM Champion
Lyana Rozovaya
Lyana Rozovaya
Santiam
Santiam
Seven Gnomes
Seven Gnomes
Sophie´s Choice
Sophie´s Choice
Trpaslíci
Trpaslíci

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3380) - 119.84 (?), 14.6.2025 7:43

Trpaslíci.

Vladimír

Dvojřádek 4
Dvojřádek 4
Dvojřádek 3
Dvojřádek 3
Dvojřádek 2
Dvojřádek 2
Dvojřádek 1
Dvojřádek 1

host - 199.133 (?), 14.6.2025 8:22

Jaké je výhoda pěstování trpaslíků? Nemají menší úrodu?

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3380) - 119.84 (?), 15.6.2025 10:08

Jen namátkou bych uvedl: Rostliny jsou relativně nízké a proto jsou to nejvhodnější odrůdy k pěstování v různých nádobách. Pokud jde o pěstování na záhonech tak i při menším sponu se vzájemně nestíní, není třeba je vyštipovat, případné vyvazování ke kůlu je jednoduché a ne tak časté jako u tyčkových odrůd. Oproti keříčkovým odrůdám mají tu výhodu, že jejich chuťová rozmanitost zahrnuje to nejlepší co u rajčat zatím je (pro křížení byly použity nejlepší tzv. heirloom odrůdy). Pokud jde o úrodu. tak si myslím, že nemusíte mít strach. Možná na jednu rostlinu je úroda menší, ale to se nahradí (stejně jako u keříčkových) větším počtem rostlin na m2.

Vladimír

host - 120.174 (?), 15.6.2025 18:51

Ja pestujem zeleninu na vyvysenych zahonoch a na slimaky som vyzrel tal, ze ked hlasia aspon tyzden slnecne pocasie bez dazdov tak podu medzi zahonmi a spodne casti vyvysenych zahonov postiekam silnejsim roztokom modrej skalice, cca 0,5 kg na 10 l vody. Striekam po zapade slnka, tesne pred tym, ako vyrazaju na lov. Rano najdem uz len vysusene tela a dobry mesiac sa ziaden slimak v sirsom okoli neobjavi.

host - 136.144 (?), 15.6.2025 19:54
U nás loni slimáci cestovali velmi zajímavým způsobem a to například několik kusů "zabalených" v kule bláta, tak jsem měl nad některými místy nataženou i takovou hustou síť.

host - 248.159 (?), 15.6.2025 21:23

To tam dáváte tolik mědi???  Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty