Rajčata 2024
|
|
 |
 |
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3383) - 62.178 (?) 26.2.2024 9:18
Asi tak za deset až čtrnáct dní budu vysévat tyčková rajčata. Semena mám nachystaná.
Cherry :
Datlo, Medovaya Kaplya, Primabella, Goldkrone, Picadilly, Lucky Tiger
Rajčata pro dlouhodobé skladování z Mallorky:
Ramallet Pequeňito Mallorquin, Bombeta, Ramallet Mugró, Ramallet Saint Llorenc des Cardassar. Ramallet de Figueral, ramallet Ibiza Bianca, ramallet Flor de Artagna
Rajčata pro dlouhodobé skladování z oblasti pod Vesuvem:
Re Umberto, Primcipe Borghese, Pienollo del Vesuvio, Pienollp x LA 4
Španělské bifteky:
Rosado de Ayerbe, Pombriego, Rosa de Huesca, Valenciano, Rosa Sierra Aracena, Rosado Zapaton, Rosa de Huesca, Rosa Aragon, Zamorano, salobre, Cor de Bou, Gordo Extremeňo, Rosa Melillerd
Velká srdce:
Fresa, Alice. Kuklas Portuguese Heart, Wes, Brad´s Black Heart, Orange Russian 117, Mom´s Heart.
Rajčata na tepelné zpracování:
Opalka, Amish Paste, Gilbertie, Saint Jean d´Angely, Smiley Works, Alter Komunist, Cows Tit, Auria, San Marzano Gigante
Různé:
Zogola, Mountaineer Pride, Zena´s Gift, Hardin´s Miniature, Manitoba, Cherokee Jumbo, Golden Königsberg, Noire de Crimée, Bejbino F1, Start F1, Mikado.
Vladimír
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3253) - 208.138 (?), 9.2.2024 22:50
Vůbec se vám nedivím a asi nejsem sám, kdo si Bejbino oblíbil. Proto ho letos zařadím do průzkumné čety plísni bramborové neodolných i na zahradě. Dva roky se plíseň neukázala, tak snad to vyjde. Loni a předloni jsem se jí bál (2020 a 2021 u mne řádila jako pominutá), takže jsem vysazoval jen minimum či vůbec žádné neodolné. A přiřadím do té čety i Tastier F1, na který jsem také slyšel chválu.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 229.98 (?), 9.2.2024 23:04
Mal som aj Tastier tie chute si človek už veľmi nepamäta..ale paradajky ktoré mali chuťovo navrch, tak pre mňa ešte cherolla a black from tula..bejbino ak by rodilo ako pred rokom povedal by som že sa stal akýmsi zakladom v záhrade..páčila sa mi aj výdrž v skleníku a tendencia dozrievať aj v neskorších mesiacoch v mojej nadmorskej výške..
..aj s plesňou tuším o niečo lepšie zápasilo..ale nejaká tá ochrana v daždivom čase bude potrebná... Peb.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3253) - 208.138 (?), 19.2.2024 22:54
A Bejbino uchvátilo opět jedno prvenství: jako první (jeden plod) začíná měnit barvu a zrát u mne doma. Takže má ještě 10 dní na to, aby plně uzrálo. Můj sen mít první zralé rajče 29.2. se může splnit. To je radost!
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3253) - 208.138 (?), 25.2.2024 9:04
Bejbino má předstih. Už dnes by se daly sklidit. Ale počkám si. Ostatní odrůdy (Start, Nelinka, Sofie, atd.) zatím bez známek zrání.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3383) - 62.178 (?), 26.2.2024 9:18
Asi tak za deset až čtrnáct dní budu vysévat tyčková rajčata. Semena mám nachystaná.
Cherry :
Datlo, Medovaya Kaplya, Primabella, Goldkrone, Picadilly, Lucky Tiger
Rajčata pro dlouhodobé skladování z Mallorky:
Ramallet Pequeňito Mallorquin, Bombeta, Ramallet Mugró, Ramallet Saint Llorenc des Cardassar. Ramallet de Figueral, ramallet Ibiza Bianca, ramallet Flor de Artagna
Rajčata pro dlouhodobé skladování z oblasti pod Vesuvem:
Re Umberto, Primcipe Borghese, Pienollo del Vesuvio, Pienollp x LA 4
Španělské bifteky:
Rosado de Ayerbe, Pombriego, Rosa de Huesca, Valenciano, Rosa Sierra Aracena, Rosado Zapaton, Rosa de Huesca, Rosa Aragon, Zamorano, salobre, Cor de Bou, Gordo Extremeňo, Rosa Melillerd
Velká srdce:
Fresa, Alice. Kuklas Portuguese Heart, Wes, Brad´s Black Heart, Orange Russian 117, Mom´s Heart.
Rajčata na tepelné zpracování:
Opalka, Amish Paste, Gilbertie, Saint Jean d´Angely, Smiley Works, Alter Komunist, Cows Tit, Auria, San Marzano Gigante
Různé:
Zogola, Mountaineer Pride, Zena´s Gift, Hardin´s Miniature, Manitoba, Cherokee Jumbo, Golden Königsberg, Noire de Crimée, Bejbino F1, Start F1, Mikado.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
Eva T. - Zlatý Zahrádkář (749) - 34.36 (?), 27.2.2024 16:18
Parádny zoznam Vladimíre.teším sa na hodnotenie na konci sezóny. Zvlášť ma zaujímajú tie na dlhodobé skladovanie, máš z nich široké spektrum. jamám momentálne iba Ramallet Pequeňito Mallorquin.
Eva T.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3383) - 63.155 (?), 27.2.2024 21:31
Já se nejvíc těším na Ramallet Ibiza Bianca má to být jeden z nejlepších. Z těch stávajících mám také nejraději Ramallet Pequenito Malorquin, který už máš.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|