Rajčata 2017
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 173.17 (?), 31.1.2017 17:18
Mc Dreamy lze dohledat na internetu (firma Vitalis, ta druhá ne, ale jistě bude v katalogu schválených odrůd EU. Myslím si ž je zbytečné po těch odrůdách pátrat, když je minimální možnot koupit si semena.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.228 (?), 31.1.2017 17:33
Asi tam výrazný rozdíl nebyl, spíše jsem se chtěla ujistit, jestli opravdu to SM3 vyhodím. Už jsm ho měla i rok před tím, bylo takové ničemné, tak jsem mu dala ještě jednou šanci. Možná je to i várkou semen, že byla tak špatná, to nemohu posoudit. S dozráním nebyl problém, na chráněném místě stačila dozrát téměř všechna. O něco dříve než obě SM zrálo Scatolone.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 173.17 (?), 31.1.2017 17:59
Scatolone znám a také se mně líbilo víc než ostatní San Marzana (Giganta, Corzaro, 3), hlavně na sušení.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 173.17 (?), 31.1.2017 18:04
Pochopitelně Gigante. Asi si budu muset dát větší pozor při odesílání příspěvků, po odeslání už nejde nic opravit. Když jsem byl přihlášený, tak jsem mohl udělat dodatečné opravy, hlavně opravit pravopis.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
Krajinka - (8) - 161.181 (?), 31.1.2017 20:43
Jen tak pro zajímavost.'Výluh z přesličky posiluje buněčnou stavbu a imunitu rajčat." Letos vyzkouším.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 155.195 (?), 1.2.2017 12:57
Nemáte někdo zkušenost s rajčaty Hellfrucht, Orfeus, Adonis, Harzfeuer? Katka
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 173.17 (?), 1.2.2017 22:53
Na to ani nemusíme být vědci, abychom věděli, že šlechtěním rajčat na trvanlivost, odolnost k chorobám, vysokou úrodnost ztratily rajčata svou chuť. Že by nějakým způsobem někdo přidal do stávajících hybridů určených pro velkovýrobu a obchod chuť je bez genetické manupulace tak trochu chiméra. Asi budou muset začít znovu tam, kde před třiceti lety skončili. Ale pro naše zahrádky existuje stále dost chutných odrůd, ze kterých si můžeme vybrat dle svých chuťových preferencí. Dokonce i ty staré odrůdy ještě neskončily v propadlišti dějin.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|