Postřik rajčat proti plísni bramborové

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?)
29.6.2013 9:53

no mě ten výluh z cigaret trochu pomohl, mnohem víc než celý Biool, kde došlo akorát k promaštění listů, a květy a plůdky potom opadly/papriky/,taky promaštěné, na druhý den mšice znova.Tento výluh z cigaret nezničil ani plody ani květy, ve foliáku po mšici ani tuchu, venku sem tam nějaká.Ale abych ten Biool jen nehanila, tak se s ním dá postříkat rybíz, mšice se dost zničila, a listy OK.Ono ta paprika má hodně jemné lístky, takže taky ten biopostřik považuju u paprik za likvidační.Některé rostliny skončily.Poměrně dobře Biool snáší i rajčata/ dřepčík/,i když jen na pár dní, ale rajče velmi rychle odrůstá, takže v začátku na dřepčíka pomohl na chvíli a pak už rajčata byla větší a dřepčík už tak neškodí.Dobře Biool snáší i lilek.Takže jen pro rostliny s tuhými listy, případně rychle obrůstající.Papriky ne!!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3380) - 5.149 (?), 7.6.2012 18:42, zobrazeno: 114049x

Mám pocit, že v příštích dnech bude u nás plno přeháněk a tak jsem dnes postříkal rajčata Acrobatem. Pochopitelně rajčata, která pěstuji se Symbivitem jsem střikl jen Dithanem. Jedenáct sazenic, které mám zasazeny úplně jinde a chci na nich testovat odolnost vůči plísni (zejména Philovu, která je deklarována jako tolerantní) jsem pochopitelně nestříkal vůbec.

Mr Big

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4680) - 38.136 (?), 7.6.2012 20:28

Já jsem je taky stříknul Acrobatemwink.

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 167.53 (?), 7.6.2012 20:40

nějak jsem na to zapomněl, on už je červen... pořád koukám, jak se dostávají z těch mrazů a ona by je už mohla začít kosit i plíseň frown

tak snad to dopoledne ještě stihnu, tam je potřeba u Acrobatu aby nepršelo aspoň 2-3 hodiny po aplikaci, ne? je systémový a ne kontaktní fungicid

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 224.18 (?), 8.6.2012 0:17

Vážení chemici, teď konečně chápu, proč rajčata pěstovaná venku mají jinou-lepší chuť, než ta ve skleníku.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3380) - 5.149 (?), 8.6.2012 3:40

Nerozumím Vašemu příspěvku. Nevím jak kolegové, ale já zatím ze svých rajčat nic nejím. Jen by mne zajímalo jestli v tom Vašem skleníku žádnou chemii nepoužívate. Pokud jde o chuť, je to velmi subjektivní záležitost a je spíše otázkou odrůdy než toho, kde je rajče pěstováno.

Mr Big

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 8.6.2012 6:44

Nemyslím že není až tak důležité kde je rajče pěstováno, už ten rozdíl ve vodě která projde rostlinou ve skleníku oproti venkovní je velký, rychlost růstu a velikost ropstliny také není zanedbatelná. Neříkám že rajče ze skleníku není dobré ale venku je venku, i u rajčete z květináče lze poznat rozdíl.

Jinak Váš pocit že bude plno přeháněk se naplňuje na 100%, už zase chčije angry a černý rybíz mi napadlo celkem slušně padlí, vůbec poprvé za xx let co ho máme. Rajčata začala krásně růst a do postřiku se mi ještě moc nechce ale asi mne to nemine, už vzhledem k tomu padlí. Sluníčko se má ukázat na chvíli až v neděli, jinak má chcát a chcát a chcát... Začínají se objevovat komáři, je jen otázka času kdy vylezou ve velkém slimáci, ti malí už mi žerou jahody které "naštěstí" díky dešti hnijí a tak nejsou k jídlu. sad

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 224.18 (?), 9.6.2012 10:12

Pane Mr. Big. do Vás jsem se trefit nechtěl, neboť, pokud se nemýlím, skleník nemáte, takže si nemůžete vybrat.  Ale co se týká užití chemie v mých 2 sklenících, pak za posledních několik let to byl opravdu jen postřik salátovek proti svilušce a to jsem před ním ještě všechny plody zabalil do sáčků. Zadýmování skleníku tabákovým kouřem proti mšicím snad ani nelze brát jako uplatnění chemie.

eva.neuwirthova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 147.46 (?), 3.7.2012 12:13

To pomaha, odejdou nebo chcipnou?

Frany - (40) - 96.10 (?), 29.6.2013 1:01

Trochu pozdní reakce, nicméně nedávno jsem četl o nikotinu několik zajímavostí...

Nikotinu jako insekticidu se poprvé využilo v roce 1793. Prudký účinek nikotinu na nervovou soustavu zabíjí nebo odpuzuje hmyz. Droga extrahována z tabákových listů párou nebo pomocí rozpouštědel, a poté aplikována na rostliny, je hmyzem snadno přijímána...
Zdroj: A Small Dose Of Toxicology, volně ke stažení z internetu.

O repelentním účinku vlastně víme od kuřáků, no a na mšice ve skleníku rodiče pálili nebo macerovali Tarase Bulbu ještě v časech ponurých.

Takže ano, chemie to je, i když taková zlidovělá, že to na chemii ani nevypadá.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 29.6.2013 9:53

no mě ten výluh z cigaret trochu pomohl, mnohem víc než celý Biool, kde došlo akorát k promaštění listů, a květy a plůdky potom opadly/papriky/,taky promaštěné, na druhý den mšice znova.Tento výluh z cigaret nezničil ani plody ani květy, ve foliáku po mšici ani tuchu, venku sem tam nějaká.Ale abych ten Biool jen nehanila, tak se s ním dá postříkat rybíz, mšice se dost zničila, a listy OK.Ono ta paprika má hodně jemné lístky, takže taky ten biopostřik považuju u paprik za likvidační.Některé rostliny skončily.Poměrně dobře Biool snáší i rajčata/ dřepčík/,i když jen na pár dní, ale rajče velmi rychle odrůstá, takže v začátku na dřepčíka pomohl na chvíli a pak už rajčata byla větší a dřepčík už tak neškodí.Dobře Biool snáší i lilek.Takže jen pro rostliny s tuhými listy, případně rychle obrůstající.Papriky ne!!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz