Pěstování mochyně peruánské
|
|
 |
 |
host - 106.242 (?) 16.3.2018 23:01
Já ji pěstuji již několik let a docela úspěšně. Zahradu nemám, takže v květináči na střešní terase. Byla na více místech. Slunce buď celý den, nebo jen odpoledne. Rozdíl jsem moc nepoznal. Vyštipování dělám až na konci léta, kdy vím, že malé plody, které nasazuje už nestihnou uzrát, ale jinak nezaštipuju vůbec. Semínka seju v únoru (dost dlouho trvá, než něco vyleze). Semínka kupuju v Anglii. Ven dávám po zmrzlých, přesazuju vícekrát, postupně tak natřikrát do většího květináče. Na fotce jsou dvě rostliny ve velkém truhlíku (60litrů). Má ráda slunce a hodně vody. V létě každý den cca 5 litrů (na ty dvě rostliny). Je třeba prostě zalévat a hnojit. A potvrzuju, že se hodně láme, takže v květináči pak je během léta spousta tyček, ke kterým jednotlivé stonky přivazuju. Na fotce jde vidět i jiná odrůda physalis (vlevo dole), a to physalis pruinosa (ground cherry). Ta roste rychleji, ale je malá kaříková, obsypaná plody, ale chuťove v porovnání s physalis peruviana nic moc...
|  | Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 14.3.2018 13:56
Na řízcích už jsou poupata.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 106.242 (?), 16.3.2018 23:01
Já ji pěstuji již několik let a docela úspěšně. Zahradu nemám, takže v květináči na střešní terase. Byla na více místech. Slunce buď celý den, nebo jen odpoledne. Rozdíl jsem moc nepoznal. Vyštipování dělám až na konci léta, kdy vím, že malé plody, které nasazuje už nestihnou uzrát, ale jinak nezaštipuju vůbec. Semínka seju v únoru (dost dlouho trvá, než něco vyleze). Semínka kupuju v Anglii. Ven dávám po zmrzlých, přesazuju vícekrát, postupně tak natřikrát do většího květináče. Na fotce jsou dvě rostliny ve velkém truhlíku (60litrů). Má ráda slunce a hodně vody. V létě každý den cca 5 litrů (na ty dvě rostliny). Je třeba prostě zalévat a hnojit. A potvrzuju, že se hodně láme, takže v květináči pak je během léta spousta tyček, ke kterým jednotlivé stonky přivazuju. Na fotce jde vidět i jiná odrůda physalis (vlevo dole), a to physalis pruinosa (ground cherry). Ta roste rychleji, ale je malá kaříková, obsypaná plody, ale chuťove v porovnání s physalis peruviana nic moc...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 106.242 (?), 16.3.2018 23:22
Fotka je z 5/8, pak to ještě povyrostlo.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 153.9 (?), 17.3.2018 8:14
Protože je v květináči a nemůže jít tolik do kořenů?
|
|
 |
|
 |
 |
|
Bdkkns - (7) - 208.68 (?), 24.3.2018 14:17
To jste mě teda moc nepotěšil. Já jsem letos sela poprvé začátkem března a vzhledem k tomu, že dlouho nic nelezlo, letela mochyne na kompost. Měla jsem tedy asi vyčkat déle...
Ted jsem zasela znovu, ale to už asi nestihám, aby mi dozrály plody, že? (tedy za předpokladu, že opravdu něco vzejde)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 243.114 (?), 13.3.2018 20:44
Bez škůdců? U nás je to množírna molic.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 24.156 (?), 15.3.2018 12:44
Jakym zpusobem je řízkujete? Rizky vylamujete nebo uříznete a co s nimi? Jako rajčata, nebo vyžadují něco specifického?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|