|
Papriky - co s nadúrodou?
|
|
|
|
Zera - Bronzový Zahrádkář (88) - 13.97 (?) 10.11.2010 8:39
Já rozmixuju papriky, zbylá rajčata, cukety,jablka, cibuli,pár stroužků česneku, nějakou feferonku(poměr zeleniny záleží na tom ,kolik čeho mám).Rozvařím, ochutím jako kečup někdy přidám nějaký želírovací prášek.Horké nalplním do menších sklenic jako marmeládu, zavíčkuju a případně ještě steriluju.Používám k párkům, masu,na pizzu nebo do guláše-udělá to výbornou omáčku.50 sklenic je do ledna většinou pryč.Jde to i jenom z paprik, jedla jsem to u příbuzných na Slovensku.Prostě taková Harisa.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.112 (?), 3.11.2010 16:45, zobrazeno: 13086x
Letos se nám opravdu dost urodily, poraďte - co s nimi? Jak je zpracovat? Mrazit, zavařovat... Máte nějaké zaručené jedlé recepty?
Dík za rady, Míša
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 3.11.2010 17:03
Mám na Vás dotaz, odkud jste nebo spíše, kde jste doposud ty papriky měla?
Papriky někdy zavařujeme (červené kapie, kozí rohy) v nálevu s olejem, jedl jsem z Maďarska papriky plněné krouhaným zelím ale většinou je sníme v čerstvém stavu nebo za čerstva upečeme, naplníme, ugrilujeme nebo jinak ukuchtíme. Hodně záleží jaké odrůdy máte. Mirek
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.2 (?), 4.11.2010 9:13
Severozápadní okraj Prahy. Papriky jsem sklízela před 14 dny ze záhonu, některé ještě nebyly dozrálé, tak docházely a stále docházejí uskladněné v boudě. Byly jich 2 zelené přepravky, různé druhy.
Bednu jsem jich už zpracovala - něco do leča, zbytek do mrazáku. Dnes vařím plněné, a pak asi zkusím nějak zavařit.
Míša
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 133.163 (?), 4.11.2010 10:42
Tak to máte dobrý, u nás v Břeclavi mi už před více než 14 dny všechny papriky (i ve foliáku) i rajčata pomrzly, bylo až -5°C. Počasí zase splnilo svou "povinnost", vše co bylo ještě venku zmrzlo a teď budeme až do ledna chodit v "kraťasách". Mirek
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zera - Bronzový Zahrádkář (88) - 13.97 (?), 10.11.2010 8:39
Já rozmixuju papriky, zbylá rajčata, cukety,jablka, cibuli,pár stroužků česneku, nějakou feferonku(poměr zeleniny záleží na tom ,kolik čeho mám).Rozvařím, ochutím jako kečup někdy přidám nějaký želírovací prášek.Horké nalplním do menších sklenic jako marmeládu, zavíčkuju a případně ještě steriluju.Používám k párkům, masu,na pizzu nebo do guláše-udělá to výbornou omáčku.50 sklenic je do ledna většinou pryč.Jde to i jenom z paprik, jedla jsem to u příbuzných na Slovensku.Prostě taková Harisa.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady...
10 úžasných bylinek, které můžete stříhat a budou se vám vracet
Trvalky jsou vynikajícím způsobem, jak si udržet zásoby čerstvých bylinek, aniž byste museli každou ...
Pěstování zeleniny: snadné nápady na DIY
Zahrada plná zeleniny není jen o úrodě, ale o celkovém zážitku. Jestliže hledáte inspiraci, jak vyle...
|
|
|
|