|
Papriky 2020
|
|
|
|
host - 134.247 (?) 26.2.2020 6:30
Volně na záhonu, mulčováno černou tkanou folií, 270 m n.m. Spon 60 x 15 cm. Úroda odvislá od počasí.
Beros- pěstuji více nežý deset let, mírně pálivý, spolehlivě úrodný, zavařuji ho.
Najerano Rojo- sladká silnostěnná paprika, chutná, také vhodná na zavařování.
Corno di Toro Gialo- žlutá sladká paprika známá ze supermarketů- přesev semen, chutná a také pěkně vypadá, když ji přidám do sklenice s červenými
Black Cherry- černá jablíčková paprika, mírně pálivá, zavařuji ji plněnou tvarohovo sýrovou nápní. V zimě je to chuťovka.
Marynkin Yazačok- pěstoval jsem jednou, sladká červená paprika, nepamatuji si, jak na tom byla ve srovnání s jiným
Ostatní pálivé jsem vysel, abych se zbavil semen a měl tké něco více pálivé, asi tak okolo SHU 2000.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
Onfrapal - (38) - 120.40 (?), 15.2.2020 10:59
Zdravím všechny.
Rád bych ukázal můj první výsev paprik.
Jižný strana u topení/okna. Použit převážně substrát pro výsev a množení a jeden sadbovač byla nějáká kokosová drť, či co. Koupeno na zkoušku. Teplota kolísavá od 16°C do 22°C. Doba topení v domě od 15:00 do 20:00. Od 22:00 klesá pomale teplota až do zmíněných 15:00 kdy opět leze nahoru. Překryto igelitem občasné vetrání 1x deně zálivka z rozprašovače. Na fotkách na rajčeti jsou popisky s čísli (zaseto/vzešlo) Fotografie jsou dělány 20 den od výsevu.
Papriky 2020
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dara1111 - (46) - 234.92 (?), 23.2.2020 18:08
Dnes první pikýrování chilli paprik.... Lampy jim svědčí. Zalévám ligohumátem a všechny papriky mají moc krásné kořeny.
Sladké papriky jsem vysela o 14 dní později, některé odrůdy jsou již venku, ale na přepíchání si ještě týden počkají. Některá semena jsou ještě schovaná a doufám, že se vyklubou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 134.247 (?), 26.2.2020 6:30
Volně na záhonu, mulčováno černou tkanou folií, 270 m n.m. Spon 60 x 15 cm. Úroda odvislá od počasí.
Beros- pěstuji více nežý deset let, mírně pálivý, spolehlivě úrodný, zavařuji ho.
Najerano Rojo- sladká silnostěnná paprika, chutná, také vhodná na zavařování.
Corno di Toro Gialo- žlutá sladká paprika známá ze supermarketů- přesev semen, chutná a také pěkně vypadá, když ji přidám do sklenice s červenými
Black Cherry- černá jablíčková paprika, mírně pálivá, zavařuji ji plněnou tvarohovo sýrovou nápní. V zimě je to chuťovka.
Marynkin Yazačok- pěstoval jsem jednou, sladká červená paprika, nepamatuji si, jak na tom byla ve srovnání s jiným
Ostatní pálivé jsem vysel, abych se zbavil semen a měl tké něco více pálivé, asi tak okolo SHU 2000.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iva2 - (35) - 39.19 (?), 29.2.2020 11:10
Dobrý den, letos bych chtěla zkusit pěstovat papriky Palermo z papriky koupené v supermarketu (dočetla jsem se tady, že by to neměl být problém, i když jsem zjistila, že typy Palermo jsou většinou hybridní F1). Nevíte někdo, zda se dají pěstovat i venku ve volné půdě nebo je raději dát do skleníku? Jsme na jižní Moravě, nadm.výška 267m.n.m., ale mrazová kotlina. Ve skleníku se mi moc paprikám i rajčatům moc nedaří - i když větrám, tak je ve skleníku velké horko a i přes zalévání dost sucho.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 173.132 (?), 29.2.2020 12:11
Vysévám Palermo a Ramiro kolem 10.2., ven na pole dávám po 18.5., dozrávají průběžně - od půlky srpna do půlky září. Do skleníku je nedávám. Brno, podobná nad. výška.
V mrazové kotlině buď sázet po mrazech nebo přes ně přehodit dvojitě netkanku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|