Odštavňovač na rajčata
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 40.230 (?), 7.4.2015 19:56, zobrazeno: 8026x
Jaký druh odšťavňovače používáte na zpracování rajčat pro výrobu protlaků. Odstředivé se mi zdají slabá. Klasický kuchyňský robot se mi také neosvědčil. Potřebuji stroj, který mi umožní zpracovat cca 10 l rajčat za 20 min. Děkuji, spozdravem. wtom
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 239.64 (?), 7.4.2015 20:34
Wtome, mate pravdu. Ani odstredivy odstavovac a tiez urcite ani nejaka univerzalno-roboto-hracka. Skuste poguglit hesla:
spremi pomodoro
tomato squeezer
tre spade spremipomodoro
Mnozstvo 10 litrov za 20 minut - bez problemov, lavou zadnou. Uz sme spracovali na šťavu aj plnu vanu rajcat na jeden zatah v kuse... Mame s tymto druhom strojkov viac ako desatrocne vynikajuce skusenosti. Len si dobre vyberte pre vas vhodnu velkost a rucny resp. motorovy pohon.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vemak - (12) - 139.106 (?), 7.4.2015 21:26
Pokiaľ Vám to financie dovoľujú nad tým ručným ani nerozmýšlajte. Dostal som ho ako darček a jeho výhoda je len jeho odolnosť - po 30m lete sa nerozpadol. Narobený, špinavá kuchyňa, a výsledok po hodine práce 3L štavy v myske a 2L na stole.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 67.240 (?), 7.4.2015 21:14
Od loňska na rajčata používám Concept lo-7040 (před rokem stál 2900 Kč). Nějakých 20-30 litrů rajčat s ním zpracuji na jeden zátah, víc jak 20 minut to netrvá. Velká rajčata je potřeba rozpůlit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 248.136 (?), 7.4.2015 21:25
na protlaky potřebujete "dřeňové pyré". Concept je hračka s malou výtěžností = většina cené dřeně (na protlaky) půjde do odpadu. Pán potřebuje něco co oddělí slupky a semínka od pyré postupem zastudena.
já mu neporadím, protože používám na menší množství (do 5 kg) postup zatepla jako je tento.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 67.240 (?), 7.4.2015 21:41
Má vysokou výtěžnost pokud "odpad" projedete 2-3x. Na kompost pak jdou jen slupky a semínka.
Jestli by šlo jen o nějakých 10 l rajčat, pak se to dá dělat klidně i ručně na šnekovém odšťavňovači, ale když je větší množství rajčat několikrát za sezónu, tak to za tu dřinu a čas nestojí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 232.120 (?), 8.4.2015 7:50
Možná už jsem tu psal někde u výroby kečupu, jak to zpracováváme u nás.Po rozvaření tu jednoduše naliju do mixéru, chvíki to nechám a pak tu přeleju přes starý hliníkový,,babičkovský"cedník do jiného hrnce, kde už se jen kečup, nebo protlak nechá zhoustnout, rajčatová šťáva né. Odpadu je minimum-z 3x 3/4l mixování zbyde na dně cedníku polévková lžíce jadýrek, slupek,případně koření.Abych byl přesný-po vylití již dávno zavařeného kečupu zbyde na dně jakýsi,,šlem" jiné barvy, což budou usazené částečky, které prošly těmi 1mm velkými dirkami při cezení.J a Olí
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.114 (?), 8.4.2015 10:05
Nám se velmi osvědčil odšťavňovač Hurom. Patří do skupiny nizkoobrátkových odšťavňovačů. Zpracujeme na něm vše co nám zahrada poskytne a co chceme vypít /angrešt, meruňky, broskve, ostružiny, rybíz, kiwi, atd./ Pochopitelně i rajčata. Jediná jeho nevýhoda je vysoká cena.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 239.64 (?), 8.4.2015 18:50
Uplne by som nesuhlasil s tvrdenim, ze " Jediná nevýhoda Huromu je vysoká cena ". Hurom ma este druhu velku chybu: Zrejme šialeni kreativci vyrobcu inovuju snad kazdy rok novy model. To by nebolo kritizovaniahodne, keby slo o zlepsovanie vlastnosti a nie o nezmyselne zmeny napr. pridaju milimeter-dva na klucovych rozmeroch resp. posunú kľúčovací senzor vo vnutri korpusu a pod. Jednoducha vymena opotrebovaneho sitka sa stáva udalost nad iné zábavná... Inak je Hurom vlastnostami skvely odstavovac, aj ked na rajcatove jednoucelaky typu Spremipomodore sa v rajcinach nechyta, hlavne vykonom.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|