Odpadávání květů u rajčat?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 174.178 (?), 29.5.2009 15:18, zobrazeno: 8615x
Dobrý den. Je nějaké problém, když mi občas odpadnout nevykvetlé kvítky i se stopkou u keříčkových rajčat? :-/
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.26 (?), 29.5.2009 15:35
Řekla bych, že buď je 1. sucho, 2. mokro, 3. horko, 4. chladno. Dělám si srandu. To tak prostě chodí. Občas kvítek upadne. Dělává mi to u paprik. Pokud na rostlině jsou další květy, netřeba se strachovat. Zřejmě je rostlina nestačí uživit. Možná by to chtělo přihnojit. Důvodů může být opravdu mnoho. Padá to moc? Píšete občas, tak to nebude žádná tragoška :-).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.178 (?), 29.5.2009 18:42
Zatím upadly dvě poupata, nerozkvětlé květy a vypadá, že upadnou další, tak snad nebude problém :) Nemůžou jim vadit menší tyčky, které jsem tam dal? Najdou si cestu sami přes tyčky?:)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.26 (?), 30.5.2009 21:37
V tyčkách nevidím problém, vloni jsem ty zatracené chobotnice musela podpírat taky, jinak by se vyvrátily. Rajčeti je šumafuk, jestli u něj něco stojí nebo ne. Je těžko radit, když nevidím stav rostlin jako takových. Měly by být sytě zelené, pevné, silné stonky. Mně některá rajčata začínají rozkvétat, ale je zima jako v Rusku, takže musíme počkat, až se oteplí. No a to tady bude zase plíseň, no bodejď bychom měli chvíli klid. U paprik začínají vyšilovat mravenci, takže očekávám nájezd mšic. Je to prostě furt dokolečka. Ale nám to nevadí, že, toho bohdá nebude, aby český zahrádkář z boje utíkal!
|
|
 |
|
 |
 |
|
Delkim - Stříbrný Zahrádkář (152) - 215.123 (?), 30.5.2009 21:44
tak tak, na ty mšice pozor, teď po těch deštích a ochlazení bude skutečný nájezd mšic!!!
používám teď bio postřik, míchá se to s vodou, je to směs řepkového a ještě nějakého oleje, nulová ochranná lhůta a naprosto neškodné, doporučuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.26 (?), 31.5.2009 17:21
Taky jsem dnes, když ustal vytrvalý déšť, šla omrknout zahrádku, jen tak mimochodem jsem vyštípla pár výhonů na tyčkových rajčatech a čučím, taky je tam už jedno pidirajčátko! U nás mšice zatím asi někde v teple stepují na startovní čáře, nebylo je zatím vidět. Doufám, že si to zpoždění nebudou chtít vynahradit.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|