Pěstuji sladkou kukuřici s přestávkami více jak třicet let.Nikdy jsem nesledoval, jak daleko má soused vysetu obyčejnou kukuřici a zda JZD nemá náhodou vedle mého pozemku vysetu kukuřici na siláž.Ale také jsem nikdy nezpozoroval, že by některá zrna měla jinou chuť, protože byla opylena obyčejnou kukuřicí.
Podle mne každá z vysazených sladkých kukuřic produkuje miliony pylových zrnek a proto pravděpodobnost, že z nějaké větší vzdálenosti přiletí pylová zrnka jiného druhu kukuřice a znehodnotí celé klasy (květů) vašich cukrových kukuřic, se nutně blíži nule.
Není mně jasné, proč by se z květů opylených jinými druhy kukuřice nevyvinuly vůbec zrna.
Zkoušel jsem i supersladkou kukuřici Agnes, ale moc se mně nepovedla a už ji nebudu pěstovat- stejně kukuřici konzumuji jen posolenou a omaštěnou máslem.
Jinak by mne zajímalo, zda někdo znáte recept na domácí konzervaci cukrové kukuřice (ne ve sladkokyselém nálevu)-něco jako kupované konzervy. Zkoušeli jsme to několikrát- výsledek nulový.
Mr Big