Jak zpracovat nadbytek salátových okurek



host - 240.4 (?)
10.7.2017 17:40

Ty sladkokyselé řezy ze školní jídelny jsem milovala, marně hledám jejich náhradu. smiley

Salátovky rozdat sousedům, zlepší to vztahy, udělat si masku na obličej nebo je použít do džbánu s vodou a citronem, ale to nechutná každému. Taky anglické okurkové sendviče, recept se dá najít na netu.

U nás jich nikdy moc nebylo, protože pro změnu otec razil heslo, že nejlepší salátovka je přerostená nakladačka... v létě na koupališti nejlepší svačina. laugh

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
            
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 10.8.2014 10:57

Zavařené rusy jsme dělali také, už je neděláme.Nevidím důvod, proč bychom zavařovali tři druhy okurek-rusy, nakládačky,kvašáky.Pro někoho, komu se zdají zavařené nakládačky s někdy tuhší slupkou problém(znám osobně), tomu by mohly víc chutnat rusy, u kterých se slupka před zavařením odstraní.Pro zimní okurkování postačí nakládačky, kvašáky.Kromě toho jsou dělány na zimu další druhy domácích čalamád.

Kdo má přebytek salátovek, může si kařdý den udělat k hlavnímu jídlu salát, který je přece tak chutný.Doma děláme tři druhy salátů-1)klasický třený se solí, pepřem, octem,cukrem,2)to samé+smetana,3)míchaný s rajčaty,cibulí, koření.

Přebytek salátovek snad ani nemůže existovat, protože salátovky si můžete krájet i ke snídaním, svačinám,večeřím, nebo jen tak oloupaný, nakrájený na kolečka konzumovaný jako večerní tečku za horkým dnem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 10.8.2014 15:27

Někdo rozděluje období na "před revolucí, a po ní.Myslím, že "zavařování rusů" vzniklo v době, kdy nebylo tzv.dát co do huby, atmosféra ve společnosti byla napjatá,a ještě houstla.No a někoho to mohlo v té zapeklité době svádět spojovat nízkou kupní sílu na ty jenž řídili RVHP, jejichž jsme byli satelitem v područí podmanivých bratří... a řekli si,"když nemáme co jísti,budeme zavařovat rusáky.Máte jiné vysvětlení,nebo po tom dále již nepátráte?

Někdo možná ještě ze setrvačnosti, sentimentu zavařuje rusy, ale už se mnohde od zavařování rusů upustilo, a dělají se s mírnou nadsázkou pouhé nakládačky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 93.29 (?), 7.7.2017 8:59

Ne, ne. Nejste sama, já je také milujulaugh, ale mám stejný problém, jím to sama z rodiny a jako vy musím kyselé omezovat. zakže nic. většinou z nich zavařím americký salát (i bez cibule) a pak zavařený rozdám.indecision

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 240.4 (?), 10.7.2017 17:40

Ty sladkokyselé řezy ze školní jídelny jsem milovala, marně hledám jejich náhradu. smiley

Salátovky rozdat sousedům, zlepší to vztahy, udělat si masku na obličej nebo je použít do džbánu s vodou a citronem, ale to nechutná každému. Taky anglické okurkové sendviče, recept se dá najít na netu.

U nás jich nikdy moc nebylo, protože pro změnu otec razil heslo, že nejlepší salátovka je přerostená nakladačka... v létě na koupališti nejlepší svačina. laugh

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 245.24 (?), 27.8.2017 15:23

Jo nakládačky slouží k uchování, ale jak je známo, není to až tak zdravé. A proto nemám nic proti tomu, když je někdo zmrazí. Proč by je měl vyhazovat.  U nás ve školních jídelnách nic takového nebylo. Není to oharek, ale okurka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 157.239 (?), 27.8.2017 15:36

Okurka i okurek, oharek. Stejně tak brambora, zemák, ertepla... Spisovně a hovorově, krajově... SPCH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
AniCiz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (167) - 194.24 (?), 10.8.2014 11:13

já rozdám, ale i ráda z nich dělám policejní čalamádu.

jsou k nerozeznání od nakladaček..podotýkám, že pěstuji skleníkové Minisprint F1

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (305) - 138.131 (?), 10.8.2014 11:58

ještě je využití kdo má slepičky tak na vyzobání-loni sem dávala, letos mám okurek tak akorát a nezbývají.Jistě lepší než je vyhodit na kompost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 248.88 (?), 10.8.2014 12:23

Jinak pro toho, kdo jezdí (chodí) na výlety, je salátovka vynikající osvěžení v horku, navíc při pěší túře se v batohu nevyleje.                 Lída           

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 186.98 (?), 11.8.2014 8:30

Výborné jsou řecké tzatziki (nastouhat okurku, vymačkat, vymačkané okurky smíchat s vykapaným hustým tučným jogurtem, třeným česnek, solí, olivovým olejem a kopem, vychladit). V létě jíme skoro každý den, takže spotřeba okurek opravdu velká.

Dále již zmiňovaná okurková limonáda. Odšťavnit okurku, nebo lze nastouhat s použít vymačkanou šťávu, smíchat ze třtinovým cukrem a citronovou šťávou, doředit persovou vodou nebo sodovkou a ledem. Výborné osvěžení, u nás letošní hit. Na obé recepty je na internetu návodu spousta.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika