Jak zpracovat nadbytek salátových okurek



host - 93.29 (?)
7.7.2017 8:59

Ne, ne. Nejste sama, já je také milujulaugh, ale mám stejný problém, jím to sama z rodiny a jako vy musím kyselé omezovat. zakže nic. většinou z nich zavařím americký salát (i bez cibule) a pak zavařený rozdám.indecision

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
            
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 10.8.2014 10:57

Zavařené rusy jsme dělali také, už je neděláme.Nevidím důvod, proč bychom zavařovali tři druhy okurek-rusy, nakládačky,kvašáky.Pro někoho, komu se zdají zavařené nakládačky s někdy tuhší slupkou problém(znám osobně), tomu by mohly víc chutnat rusy, u kterých se slupka před zavařením odstraní.Pro zimní okurkování postačí nakládačky, kvašáky.Kromě toho jsou dělány na zimu další druhy domácích čalamád.

Kdo má přebytek salátovek, může si kařdý den udělat k hlavnímu jídlu salát, který je přece tak chutný.Doma děláme tři druhy salátů-1)klasický třený se solí, pepřem, octem,cukrem,2)to samé+smetana,3)míchaný s rajčaty,cibulí, koření.

Přebytek salátovek snad ani nemůže existovat, protože salátovky si můžete krájet i ke snídaním, svačinám,večeřím, nebo jen tak oloupaný, nakrájený na kolečka konzumovaný jako večerní tečku za horkým dnem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 10.8.2014 15:27

Někdo rozděluje období na "před revolucí, a po ní.Myslím, že "zavařování rusů" vzniklo v době, kdy nebylo tzv.dát co do huby, atmosféra ve společnosti byla napjatá,a ještě houstla.No a někoho to mohlo v té zapeklité době svádět spojovat nízkou kupní sílu na ty jenž řídili RVHP, jejichž jsme byli satelitem v područí podmanivých bratří... a řekli si,"když nemáme co jísti,budeme zavařovat rusáky.Máte jiné vysvětlení,nebo po tom dále již nepátráte?

Někdo možná ještě ze setrvačnosti, sentimentu zavařuje rusy, ale už se mnohde od zavařování rusů upustilo, a dělají se s mírnou nadsázkou pouhé nakládačky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 93.29 (?), 7.7.2017 8:59

Ne, ne. Nejste sama, já je také milujulaugh, ale mám stejný problém, jím to sama z rodiny a jako vy musím kyselé omezovat. zakže nic. většinou z nich zavařím americký salát (i bez cibule) a pak zavařený rozdám.indecision

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 240.4 (?), 10.7.2017 17:40

Ty sladkokyselé řezy ze školní jídelny jsem milovala, marně hledám jejich náhradu. smiley

Salátovky rozdat sousedům, zlepší to vztahy, udělat si masku na obličej nebo je použít do džbánu s vodou a citronem, ale to nechutná každému. Taky anglické okurkové sendviče, recept se dá najít na netu.

U nás jich nikdy moc nebylo, protože pro změnu otec razil heslo, že nejlepší salátovka je přerostená nakladačka... v létě na koupališti nejlepší svačina. laugh

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 245.24 (?), 27.8.2017 15:23

Jo nakládačky slouží k uchování, ale jak je známo, není to až tak zdravé. A proto nemám nic proti tomu, když je někdo zmrazí. Proč by je měl vyhazovat.  U nás ve školních jídelnách nic takového nebylo. Není to oharek, ale okurka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 157.239 (?), 27.8.2017 15:36

Okurka i okurek, oharek. Stejně tak brambora, zemák, ertepla... Spisovně a hovorově, krajově... SPCH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
AniCiz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (167) - 194.24 (?), 10.8.2014 11:13

já rozdám, ale i ráda z nich dělám policejní čalamádu.

jsou k nerozeznání od nakladaček..podotýkám, že pěstuji skleníkové Minisprint F1

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (305) - 138.131 (?), 10.8.2014 11:58

ještě je využití kdo má slepičky tak na vyzobání-loni sem dávala, letos mám okurek tak akorát a nezbývají.Jistě lepší než je vyhodit na kompost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 248.88 (?), 10.8.2014 12:23

Jinak pro toho, kdo jezdí (chodí) na výlety, je salátovka vynikající osvěžení v horku, navíc při pěší túře se v batohu nevyleje.                 Lída           

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 186.98 (?), 11.8.2014 8:30

Výborné jsou řecké tzatziki (nastouhat okurku, vymačkat, vymačkané okurky smíchat s vykapaným hustým tučným jogurtem, třeným česnek, solí, olivovým olejem a kopem, vychladit). V létě jíme skoro každý den, takže spotřeba okurek opravdu velká.

Dále již zmiňovaná okurková limonáda. Odšťavnit okurku, nebo lze nastouhat s použít vymačkanou šťávu, smíchat ze třtinovým cukrem a citronovou šťávou, doředit persovou vodou nebo sodovkou a ledem. Výborné osvěžení, u nás letošní hit. Na obé recepty je na internetu návodu spousta.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika