|
Dýňové slavnosti Šebrov
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3244) - 173.17 (?), 21.12.2014 9:12
Tykvovou sezónu 2015 mám už nachystanou. Doma mám už celý sortiment semen, který jsem si vybral: Australian Butter, Bush Delicata, Cream of the Crop, Delicious Golden, Golden Hubbard, Liscia, Pink Jumbo Banana, Sweet Berry, Table Gold, Tristar, Vegetable Spaghetti, Victory F1 a cukety Ambassador F1, Gambit F1, Hokkaido Orange, Patizon a Apetit. Když počítám, že v každém sáčku je tak deset semen, tak mám co dělat, abych je všechny v následujících pěti až osmi letech využil. Ale přesto mne stále láká udržovat si vlastní semena nehybridních odrůd. Na internetu se mně podařilo najít krásný návod jak při takovém semenaření postupovat, jen to bude potřebovat trochu času a ten já mám.
Vladimír
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3244) - 173.17 (?), 21.12.2014 16:02
Asi to není jen špatnou sezónou. Hokkaido není z těch tykví, které jsou opravdu nejdéle skladovatelné, právě proto SEMO nabízí zelený hybrid Hokkaida, mám dojem, že se jmenuje Delician (nebo Delica?).
Vladimír
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
StankaO - Stříbrný Zahrádkář (193) - 174.53 (?), 7.1.2015 19:22
Přidávám se k těm šťastlivcům, kterým dýně nehnijí. Sezona byla děsná, ale nechala jsem dýně na záhoně do konce října a teď je skladuji ve sklepě cca 13°C na pergamenovém papíře. Mám různé - delica, hokaido, blue kuri, muškátovou, blue hubbard. U nás jede dýňový guláš s okurkem, polévka se smetanou, ale jednoznačně nejlepší je kroupový salát s hokaidem, byla to taková nouzovka (neměla jsem brokolici) a teď se po tom můžou všichni utlouct. Recept jsem vložila sem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
|
|
|
|