Naprosto potvrzuji: "bílé" papriky sklízím, když dosáhnou přiměřené velikosti (v kontejnerech na balkóně menší, venku větší), tedy v konzumní zralosti. Slupnu je i se semeníkem, jsou křehké a výtečné. Zároveň tím ulevím rostlině.
U některých odrůd jsou ale takhle nezralé papriky nahořklé a postrádají tu příjemnou chuť. Náš problém je v podnebí: nemáme dost času, aby jich větší množství dozrálo, a to dokonce ani ve foliovníku. Takže volba odrůd je klíčová. Pamatuju si, že Vy děláte převážně Amy. S tou mám ale problém při klíčení. Takže jsem přešel na hybrid Superamy a ten se mi letos osvědčuje spolu s Lungy F1 naprosto nejlíp. Dávají na mé podmínky spoustu chutných paprik. Nojono, Bulharsko to nikdy nebude.
Milan HP