Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím vás, p./sl. Evo,

děkuji, že jste se také ozvala tak jako pan Vladimír.

Budu reagovat na oba dva vaše příspěvky... Co se týče otužování, jak píšete tak je jěsíc před výsadbou ven a s mírným otužováním jsem již začal, ale jen jednou, dal sem je ven na parapet okna, na kterém jsem, ale uvnitř. Jen na noc jsem je schoval. Tu teplotu asi dosáhnout nedovedu, snad jedině ve sklepě je u nás nejnižší teplota nebo pak ještě ven do kůlny/dílny, k oknu, kde by byly v chladnu a zároveň u okna.

Vždyť já ani nevěděl, že letos nějaké sazenice čehokoliv dělat budu, ale od přítele jsem dostal dvoje kelímky a ostatní sem si koupil sám (sadbovat, miniskleník atd.) a tak jsem se pustil nejen do rajčat, ale mám i dvje papriky, okurky salátovky (ty už jsou ve skleníku na svém stanovišti), dva melouny a troje květiny do závěsných truhlíků.

Je to radost, že se musím opakovat, když cítíte jak to den odedne roste.

U nás má na starosti, jak jsem psal, rok co rok na starosti zahrádku táta, ale vím, že ho jednou nahradím/zastoupím a tak se připravuji a učím :-)

Nevím zda je budu ještě přesazovat, větší kelímky asi už doma nemáme, spíše je uklidím do chladna. U okna jim je sice teď dobře, ale asi u jedné nebo dvou sazenic jsem trochu, u konců listů, popálil lístky, ale je to minimálně.

Ještě jsem jim chtěl dopřát dobrou zeminu a tak jsem do substrátu (na rajčata a papriky) přidal trochu drceného zeolitu.

Pokud bych se měl vyjádřit k vaší druhé reakci... přístupnost záhonu nebo zalévání není problém. Máme klasické dlouhé záhony široké asi 1,5m a dlouhé třeba 6m mezi nimiž cihlové chodníčky. Takže tuhle činnost bych měl zvládat bez problémů. Stejně tak vyštipování, od otce vím již dlouhá leta jaké výhony vyštipovat a to jsem už musel i u letošních sazenic, které už také výhonky u nejspodnějších listů mezi stonkem dělali.

To případně napadení je trochu horší jelikož zrakem nepoznám zda je rostlina napadená, ale nebdu na to sám takže mi s tím vždy někdo pomůže.

Ještě ych měl asi napsat, že jsme doma sice jen 2, ale ve stejném městě bydlí i bratr v rodinou a i sousedům dáváme každý rok třeba nadbytek brosvkí takže pokud bychom sami rajčata nezvládali konzumovat, vždy se někdo najde, kdo za ně bude rád. My sázeli vždy tak kolem 10 až 15 rostlin, nemáme velkou zahradu a otec už pár záhonů osel trávou protože už toho na něj bylo moc a nechtěl mít prázdné záhony. Každopádně budu velice rád za semínka, ikdyž je mi to trochu hloupé je po vás chtít, když jste je sami někdy museli poprvé koupit. Nechám to na vás :-).

Jinak pokud jde o využití u nás doma, tolik na závěr, tak máme rády malá drobná cherry jen tak na chuť (saláty děláme spíše z klasických červených), ale kromě jednohubek také používáme rajčata na vaření. Přiznám se, že jsem doposud znal především ta klasická červená (kterých je i tak hodně), ale nepěstovali jsme nic konkrétního, většinou otec usušil semínka z aktuálně sklízených rajčat, ale zajímají mě právě i ty neobvyklé odrůdy, jak tvarem tak barvou.

Pardon za delší psaní, achtěl jsem odpovědět na vše a ještě něco doplnit. Paní Evo, děkuji za kontakt, odepíši.

Mějte se a díky za podporu :-).

Petr

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika