Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Arielle F1 mně také moc chutnalo. Zdálo se mně takové masitější než některá cherry. Snažil jsem se je sušigt jen tak volně na venkovním parapetu, ale moc se mně to nedařilo. Výtěžnost vzhledem k velikosti docela nízká, ale chuť usušených skvělá.

Modré odrůdy jsem nikdy nepěstoval ani se na ně nechystám. Stejně tak nedávám žádnou prioritu cherry rajčatům, ale pro letošek jsem se rozhodl, že pro tato rajčata využiji samostatný záhon, na který bych dal víc jak čtyřicet sazenic cherry. Nebude tam nic speciálního, jen využiji semena těch odrůd, která se mně doma nahromadila (Rubinka, Jahodo, Sungold F1, Cherrry Pery Kumato, Ramallet Bombeta,  Mini Kumato, Mexican Honey,...). Račata vysadím hodně hustě, prořezávat je budu jen do výšky 60 cm a pak je nmechám jejich osudu. Všechno toto závisí na tom, jestli budu mít doma místo, kde sazenice předpěstovat. Z pro mne nových to budou cherry Supremo F1 a Supersweet 100 F1.

Z bifteků budu pěstovat jen své oblíbené španělské a k nim přidám Costoluto Genovese Brokenbar- snad nejlepší rajče pryo zpracování na omáčku (semena bych měl dostat někdy v průběhu prosince). Taky zkusím nějaké pro mne nové podlouhlé na sušení a protlaky Jersey Devil, Opalka, Polish Linguista, Andes Horn, Gilbertie...

Také jsem už zahájil sezónu výsevem keříčkových rajčat (1.11.), která dám brzy na jaře (v březnu) do pařeniště. Jsou to osvědčené Sophie´s choice, 0-33, Sarayev Shtambovyi, Sarayev Gruntovyi, Poranok, Betalux, Stupické polní rané (pěstované jako keřík) a z nových Alka F1, Sasha Altai, Bielyi Naliv, Krainy Sever, Klusha, Independence Livingston. Na semena dalších tří odrůd Efimir, Forest Fire a Silvery Fir Tree zatím čekám. Sazenicím se za oknem zatím daří dobře. Které odrůdy nakonec dám do pačřeniště rozhodnu až někdy v polovině března podle toho, v jakém stupni vývoje rostliny už budou. Dám asi přednost těm, které budou kvést a případně budou mít už nasazené plody.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika