Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Zapach dymu

Zapach dymu


host - xxx.xxx.176.79 (?)
22.12.2018 23:23, počet návštěv: 1962
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry vecer!

Kamarat sa stal novacikom v paleni domacej, a to si vyzadovalo, aby som mu prejavil svoju doveru. uroda bola dobra, takze 100L kvasu jablk som nanho obetoval. Jeho otec aj stryko chemici, nebolo sa coho bat.

Chutovo je dobra, aj 55 je vhodne, aaale - nejako mu "prihorela", hrozne citit z toho dym... Musite to pit bez privonania :-)

Mam to v otvorenych flasiach v pivnici, snad to vyprcha... Ci mate nejake lepsie napady, ako sa zbavit neprijemnej "aromy"?

Dakujem, a pokojne svatky zelam...

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Zapach dymu


host - xxx.xxx.19.119 (?)
23.12.2018 8:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No to víte, každý se musí s tím svým "aparátem" napřed naučit pracovat. To se většinou, za jednu sezonu, nestane. Chce to cvik a trpělivost.

Co se týče již hotového výrobku, většina úprav a náprav např. karborafinem, sice pach pohltí, ale i zbývající jablečné aroma a zbude z toho jen líh...

Já bych to prohlásil za specialitu "uzené jablko"... ze sta litrů kvasu toho zase tak moc nebude.

Připojit reakci
      

Zapach dymu


vyslouzil (17299) - xxx.xxx.236.1 (?)
24.12.2018 8:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zápach dýmu z destilátu má patrně svůj původ v připáleném kvasu.

Připojit reakci
   

Zapach dymu


host - xxx.xxx.236.138 (?)
29.12.2018 16:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli se kvas přim 1D připálil, nepomůže Vám skoro nic, záleží na tom, jak mnoho se znehodnotil. Pokud jen málo, mohl byste zkusit následující pokus. Do 1 litru destilátu nalijte polévkovou lžíci mléka. Okamžitě se vysráží mléčná bílkovina, která má ohromný povrch a je schopná adsorbovat pachy, ale bohužel i částečně cenné vonné komponenty. Za pokus to jistě stojí, dejte vědět výsledek, dík. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
      

Zapach dymu


host - xxx.xxx.176.79 (?)
15.6.2019 17:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Napokon som vasu radu neodskusal - pouzijem tu palenku na vyrobu griotky...

ale dakujem za ochotu :-)

Připojit reakci
         

Zapach dymu


host - xxx.xxx.120.40 (?)
23.6.2019 8:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dostavám pravidelně na košt pálenky skutečně z domácího pálení. Jednoplášťový kotel a vždy v pálence cítím něco spáleného. Pálenek bylo doma nazhromážděno tolik, že jsem s nima začal experimentovat jak se zápachu zbavit. Takže: přidáním cukru do pálenky chuť spáleného trochu odezněla, ale stejně nic moc. Zkoušel jsem i sušené ovoce přidávat, výsledek obdobný. Po přidání trestě to bylo všelijaké, jedna pálenka byla exkluzivní, další zase horší. Bylo by dobré vyzkoušet ultrazvuk, nemám odzkoušeno. Do pár půllitrů se dalo po 1 velkém panáku silný koncentrát výluhu z ořechů a je z toho dobrá ořechovice. Od té doby, když se ke mně dostane pálenka "horší" jakosti na můj mlsný jazyk trochu z ní schovám do archívu s popiskem a zbytek přeměním na ořechovici. Některé co by chutěma podobné naleji do 5l zavařovačky přidám sušené jablko, skořici, hřebíček, vanilkový lusk, pomerančovou i citronovou kůru a po nějáké době scedím do lahví. Je z toho jak já říkám taková Vánoční nálada...

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20192927
Koupě Palírny 1120.9.20191156
Marhulovy kvas je moc husty1420.9.20191172
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921859
Novy kvas nekvasi712.9.20191097
Výtěžnost a cena1012.9.20191259
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019770
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136975
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199931
Destilační přístroj193.9.20192839
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934367
Míchat lutr při 2D?329.8.2019568
Pečetní vosk1027.8.20191037
Da se to este?927.8.2019909
borovička827.8.201921084
Kvas broskve226.8.2019797
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191496
Olej v destilatu222.8.2019445
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191450
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917740
Aroma meruňkovica813.8.20191445
Pálení ovocných vín1912.8.201911391
Melounovice610.8.2019848
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930447
destilační přístroj10529.8.20191446869
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911847
Trubka ke chladiči21.8.2019594
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193318
Cudny proces palenia430.7.2019858
Meruňkový kvas 4627.7.201945965
Ražná - ražovica1526.7.201943834
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191328
Ananasový kvas318.7.20191498
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917127
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191778
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191530
Pach po acetonu35.7.20191201
Domácí ořechovice1131.7.2019206779
Kvas z mandarinek1923.6.20192916
Zapach dymu623.6.20191963
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna12:43
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů