Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Zapach dymu

Zapach dymu


host - xxx.xxx.176.79 (?)
22.12.2018 23:23, počet návštěv: 1019
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry vecer!

Kamarat sa stal novacikom v paleni domacej, a to si vyzadovalo, aby som mu prejavil svoju doveru. uroda bola dobra, takze 100L kvasu jablk som nanho obetoval. Jeho otec aj stryko chemici, nebolo sa coho bat.

Chutovo je dobra, aj 55 je vhodne, aaale - nejako mu "prihorela", hrozne citit z toho dym... Musite to pit bez privonania :-)

Mam to v otvorenych flasiach v pivnici, snad to vyprcha... Ci mate nejake lepsie napady, ako sa zbavit neprijemnej "aromy"?

Dakujem, a pokojne svatky zelam...

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Zapach dymu


host - xxx.xxx.19.119 (?)
23.12.2018 8:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No to víte, každý se musí s tím svým "aparátem" napřed naučit pracovat. To se většinou, za jednu sezonu, nestane. Chce to cvik a trpělivost.

Co se týče již hotového výrobku, většina úprav a náprav např. karborafinem, sice pach pohltí, ale i zbývající jablečné aroma a zbude z toho jen líh...

Já bych to prohlásil za specialitu "uzené jablko"... ze sta litrů kvasu toho zase tak moc nebude.

Připojit reakci
      

Zapach dymu


vyslouzil (17000) - xxx.xxx.236.1 (?)
24.12.2018 8:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zápach dýmu z destilátu má patrně svůj původ v připáleném kvasu.

Připojit reakci
   

Zapach dymu


host - xxx.xxx.236.138 (?)
29.12.2018 16:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli se kvas přim 1D připálil, nepomůže Vám skoro nic, záleží na tom, jak mnoho se znehodnotil. Pokud jen málo, mohl byste zkusit následující pokus. Do 1 litru destilátu nalijte polévkovou lžíci mléka. Okamžitě se vysráží mléčná bílkovina, která má ohromný povrch a je schopná adsorbovat pachy, ale bohužel i částečně cenné vonné komponenty. Za pokus to jistě stojí, dejte vědět výsledek, dík. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Ochutnávka Radimov623.3.20191156
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5123.3.201926198
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20193740
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019485
Parciální fermentace518.3.2019755
Ananasový kvas214.3.2019385
Kvas z mirabelek2011.3.201912117
Kvasenie a palenie manga710.3.2019790
Dřinka - použití229.3.201929011
Destilace - základní dotazy497.3.201913215
Test na metanol8025.2.201985455
3D pálení2323.2.20193381
Turbo kvasnice3423.2.20196155
Palenka z datli?623.2.20195325
Koupě automatické pálenice 11021.2.201933902
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201914742
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191361
Odpeckovač317.2.2019582
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191872
Kvas přes zimu1012.2.20192068
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201918647
Kvasná zátka1611.2.201911220
Pálenka z melasy207.2.20192524
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019924
Škrábavost pálenky464.2.201957460
Aroma slivovice352.2.20198742
Destilát z piva a vína121.2.201912798
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019103034
Ředění slivovice629.1.20195636
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198695
Cukr626.1.20191522
Umístění palírny3918.1.20195680
Chut po siře318.1.2019699
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192377
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191208
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019605
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201918549
Automaticka palirna ovoce 28.1.20191153
Síření sudů25.1.2019609
Pálenka z dýně584.1.201951359
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Dehtování16.3.2019
Jake drevo15.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů