Dostavám pravidelně na košt pálenky skutečně z domácího pálení. Jednoplášťový kotel a vždy v pálence cítím něco spáleného. Pálenek bylo doma nazhromážděno tolik, že jsem s nima začal experimentovat jak se zápachu zbavit. Takže: přidáním cukru do pálenky chuť spáleného trochu odezněla, ale stejně nic moc. Zkoušel jsem i sušené ovoce přidávat, výsledek obdobný. Po přidání trestě to bylo všelijaké, jedna pálenka byla exkluzivní, další zase horší. Bylo by dobré vyzkoušet ultrazvuk, nemám odzkoušeno. Do pár půllitrů se dalo po 1 velkém panáku silný koncentrát výluhu z ořechů a je z toho dobrá ořechovice. Od té doby, když se ke mně dostane pálenka "horší" jakosti na můj mlsný jazyk trochu z ní schovám do archívu s popiskem a zbytek přeměním na ořechovici. Některé co by chutěma podobné naleji do 5l zavařovačky přidám sušené jablko, skořici, hřebíček, vanilkový lusk, pomerančovou i citronovou kůru a po nějáké době scedím do lahví. Je z toho jak já říkám taková Vánoční nálada...