|
Zakalená slivovice
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|
|
Humila - (26) - 75.64 (?), 7.1.2015 0:15
Pálenky by se měly ředit výhradně destilovanou vodou - ale skutečně destilovanou, nejlépe asi z lékárny. Měkká voda má příliš mnoho rozpuštěných látek a "destilovaná" voda z drogerie fakticky destilovaná není, jen přehnaná přes iontoměnič.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 7.1.2015 16:37
Taky už několik let ředím destilkou z lékarny, kde na počkání nadestilují 1l/10Kč libovolné menší množství.Většinou beru 20l.Jenže je problém si najít lékarnu, kde vám tuto službu provedou za levný peníz.Zkoušel jsem u jiných lékáren, a všude mi nabízeli velmi drahou destilku.Cenu už zpaměti nevím, ale matně pamatuji že to bylo 30-50KČ/L.Zřejmě ji oni sami nevyrábí,ale dovezou v barelu/kanystru.
Ještě v době, kdy jsem destilku nepoužíval, ředil jsem npř.z pramene lesní vody, nebo jsem kupoval kojeneckou vodu.Zakalení destilátu se nikdy nekonalo, ani když byl procentuální obsah hluboko pod 50%.Zakalení destilátu jsem ještě neviděl,tím netvrdím,že s ním problémy nejsou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 13.1.2015 9:49
Jenže s kojeneckou vodou to pořád nebylo ono.Bez destilky to nebylo a nebude nikdy ono.
Když jsou dva demižony s destilkou a npř. kojeneckou postaveny vedle sebe, na první pohled je zřetelný rozdíl v průzračnosti, jiskrnosti obsahu destilky.Navíc v destilce nejsou(nebo malé množství) obsaženy minerály... hlavně vápník.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 223.242 (?), 13.1.2015 11:53
Asi užívám zlatou střední cestu - převařenou vodu z vodovodu. Převařením se vysráží nadbytečný vápník a hořčík, a současně se také vytlačí rozpuštěný vzduch.
Pokud by chtěl být někdo preciznější, může to přefiltrovat přes patronu s iontoměniči a aktivním uhlím (Brita, Maxtra,..., Braun).
Jinak nedělejte si iluze, že destilovaná voda (napsáno na lahvi) je vyráběná destilací. Správně by na lahvi mělo být napsáno "demivoda", protože se vyrábí deminerelizací filtrací přes silné průmyslové iontoměniče.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.106 (?), 2.9.2011 19:59
Přátelé i s detilovanou vodou se vám 90% destilát při ředění zakalí. I chuť se změní a zákal za dva měsíce zmizí.Nicméně, jestliže chcete mít prvotřídní SLIVOVICI, je třeba postup ředění OTOČIT. Přišel na to můj 15-letý syn ;-) , Nalej-te des.vodu do slivovice a máte prvotřídní SLIVOVICI bez zákalu. Chemický proces se otočí a ačkoliv se zahřeje, tak se nezakalí a má super chuť. Roky jsem si s tím lámal hlavu, proč se mi už nedaří a problém je opravdu v opačném postupu ředění!!!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.36 (?), 3.9.2011 11:06
Pálenka (slivovice) není "silná žíravina" a proto jsem nepředpokládal, že by někdo postupoval jako při ředění "žíravin" (tj. lití žíraviny do vody). Vždy liji vodu do pálenky... cca 30 let.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|